Lazerle Leke Tedavisi Kaç Seans Sürer?

Lazerle Leke Tedavisi Kaç Seans Sürer?

Q-SWITCH LAZERLE LAZER İLE CİLT LEKELERİNİN TEDAVİSİ NEDİR?

Günümüz teknolojisinde cilde zarar vermeden leke açmak için kullanılan en etkili yöntemdir. Ağrılı bir yöntem değildir. Tedaviden sonra ciltten herhangi bir kabuklanma oluşturmaz. Seanslar 2 hafta aralıklarla uygulanmaktadır.

Lazer tedavileri uzman doktor tarafından yapılması gereken ciddi işlemlerdir. Bu işlemler uzman doktorlar tarafından yapılmazsa yeni lekelerin oluşmasına neden olabilir. Leke tedavisinde en iyi sonuç için tek tedavi yetmemektedir. Kişinin cilt tipine, lekenin derinliğine göre farklı tedavileri birlikte uygulamak gerekmektedir. Hangi tedaviden kaç seans yapılacağı kişinin tedaviye verdiği cevaba göre değişiklik gösterir.

 

Hangi tür cilt problemlerinde lazerle leke tedavisi uygulanabilir?

•    Melazma – Güneş Lekeleri
•    Çiller
•    Doğum lekeleri
•    Sivilce Lekeleri
•    Gebelik Çatlakları
•    Yanık İzleri
•    Ciltteki ince kırışıklıklar
•    Antiaging

Unutulmaması gereken nokta her hastanın probleminin kendisine özel olması ve teşhis edilmesi gerekliliğidir. Doktorunuza başvurduktan ve cilt problemleri tespit edildikten sonra en uygun tedavi yöntemi doktorunuz tarafından tavsiye edilecektir.

 

Lazerle Melazma ve Cilt Lekeleri Tedavisi Uygulaması Nasıl Gerçekleştirilir?

Leke, cilt yüzeyinden altına doğru yayılan bir katman içinde olan bir süreçtir. O yüzden kişilerin leke tedavisi ile ilgili olarak sabırlı olmaları ve bu tedavide adım adım ilerleme kaydedileceğini bilmeleri gerekmektedir.
İlk adımda, blok olan lekeler parçalanmaya, kişinin kapatıcı kullanma ihtiyacı azalmaya başlamaktadır. Tedavi, ciltteki dengesiz cilt tonunun ve bozulmuş olan homojenliğin zaman içerisinde azalmasıyla ilerlemektedir.
Lazerle melazma ve leke tedavisi özellikle yaz öncesi dönemlerde, bronz olmayan ten üzerinde 3 – 4 aylık süreçler içerisinde gerçekleştirilmektedir.

 

Lazerle Melazma ve Cilt Lekeleri Tedavisi Uygulaması Kaç Seans Sürer?

Uygulama öncesi hekim tarafından yapılacak muayene ile leke durumuna göre alınabilecek sonuçlar ve kaç seans gerektiği konusunda bilgilendirme sağlanmaktadır.
Yaşa ve güneşe bağlı, sınırları düzgün oluşan koyu renkli lekeler çok daha hızlı tedavi edilebilirken, hamilelik sonrası hormonal etkilere bağlı oluşan, özellikle elmacık kemikleri üzerinde, alın bölgesinde yani sert bir kemik dokunun üstünde olan ve güneş ışığının vurmasıyla belirginleşen bölgelerdeki melazma denilen lekeler daha uzun soluklu tedavileri gerektirmektedir.

 

Lazerle Melazma ve Cilt Lekeleri Tedavisi kesin çözüm müdür?

Melazma ve lekelere karşı lazer tedavisinin mutlak çözüm olduğu durumlar vardır. Diğer taraftan lekelerin şiddetinin azaldığı durumlar vardır. Kişi bir yaz geçirdikten sonra lekelerde belli bir koyulaşma olsa dahi, sonrasında yapılan tedavi ile cilt eski haline çok daha çabuk çevrilebilmektedir.

 

Lazerle Melazma ve Leke Tedavisinin Yan Etkileri ve Riskleri Var Mıdır?

Lazerle melazma ve leke tedavisinin sık görülen yan etkileri olmamakla birlikte, nadiren yara ve enfeksiyon oluşumu olabilmektedir.
Tedavi sonrası güneşten korunma konusunda daha hassas davranılması, lekelerin yeniden ortaya çıkma olasılığını düşürmek ve ciltte yeni leke oluşumunu önlemek açısından önemlidir.
Estetik amaçlı gerçekleştiriliyor olsa da lazerle tedavi uygulamasının tıbbi bir işlem olduğu unutulmamalı ve mutlaka uzman ve tecrübeli hekimler tarafından gerçekleştirilmelidir. Dikkat gösterilmesi gereken bu husus, hem risk oluşturabilecek etkenlerin tespitinde ve önlenmesinde, hem de uygulamanın başarısında önemli bir koşulu oluşturmaktadır.
Güneş ışınları cildimizde lekelerin oluşmasına neden olabilir. Güneşe, hormonal değişikliklere (gebelik, tiroid fonksiyon bozuklukları gibi) ve ilaçlara (doğum kontrol hapları gibi) bağlı gelişen lekelerin ve doğumsal lekelerin yok edilmesi veya azaltılmasında Q switch Nd-Yag lazerler kullanılmaktadır. Uygulama öncesinde sürülen karbon bazlı solüsyon bir çeşit peeling etkisi de yaparak daha efektif sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. Tedavi protokolü 6-10 seans arasındadır. Bu tip lazerler üst yüzeye yani epidermise hiçbir zarar vermeden dermisdeki melanin pigmentini hedef almaktadırlar. Yaz kış rahatlıkla uygulanabilmektedirler. Seans aralıkları 1 hafta ile 15 gün arasındadır.

 

Lazerle Leke Tedavisi Kaç Seans Sürer?

Seans sayısı lekenin çeşidine ve zorluğuna göre değişebilir. Yaşlılık lekeleri ve çiller için bazı durumlarda tek seans lazer uygulaması bile yeterli olabilmektedir. Daha zorlu ve derin lekeler için daha fazla seans gerekir. Bazı lekelerde, lekenin tamamen kaybolmaması da mümkündür. Bu nedenle bütün lekeler tamamen tedavi edilebilir demek doğru olmaz. Ancak her lazerle leke tedavisi seansı ile lekenin rengi açılacaktır ve sonuç olarak rengi cilt rengine daha yakın bir renge yaklaşacaktır.

 

Lazerle Leke Tedavisi Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle lazerle leke tedavisinin doktor kontrolünde yaptırılması önemlidir. Yanlış uygulamalar tehlikeli sağlık problemlerine yol açabilir. Bu nedenle lazer cihazlarının iyi ayarlanması önemlidir. Ayrıca leke tedavisi yapılacak bölgelerin güneş veya bronzlaştırıcılar sebebiyle renginin koyulaşmamış olması gerekir. Koyu renkteki cilt lazer ışınlarından daha fazla etkilenerek ciltte hasarlanmalara neden olabilir.

 

Lazerle Leke Tedavisi Sonrası

Lazerle leke tedavisi sonrasında özellikle güneşten koruma çok önemlidir. Mümkünse güneşe maruziyet hiç gerçekleşmemeli ya da güneşten koruyucu kremler kullanılmalıdır. Ayrıca cilde uygulanacak bakım ürünlerin alkol bazlı olmaması ve doğal yapıda ürünler olması da gerekmektedir.

Lazerle Leke Tedavisi Kaç Seans Sürer?