LİDYA’ lı Aida

LİDYA’ lı Aida

Günümüzde istenmeyen kıllardan kurtulmanın çok etkili, pratik,hijyenik, kalıcı ve ekonomik yolu LAZER EPİLASYON kurtarıcı kahramanımızdır.

İnsanoğlunun tarih öncesi çağlardan beri kıllarıyla hep sorunları olmuştur. Önceleri bit, pire gibi asalaklardan kurtulmak için başlayan bu mücadele zamanla estetik/güzellik kaygısı ile verilmeye başlamış ve günümüzde de lazer epilasyona kadar dayanan hızını hiç kaybetmeden devam etmektedir.

Bu sürecin mihenk taşlarından biri ağda’nın icadıdır ve MÖ 700 lü yıllara dayanan öyküsü çok ilginçtir;

Lidya’lı Aida ‘’boş gezenin boş kalfasıdır’,’’bir baltaya sap ‘’olmaya da pek niyeti yoktur. Para daha yeni icat edilmiştir ve bu sikkelerle her şeye sahip olmak mümkündür.

Sahte sikke yapmayı kafaya koyan Aida limon suyu, şeker ve suyu harmanlayıp kaynatır, koyulaşan karışımı hazırladığı kalıba dökerken kazayla bacağına döker, karışım katılaşır, Aida bir ucundan tutup can havliyle çeker, sonuç şaşırtıcıdır; bölgede tüyden eser kalmamıştır. Aida sahte sikke yerine, tüy temizleyici solüsyonu bulduğunu fark eder. Kendi ismini verdiği bu karışımı üreterek gerçek sikkerler kazanır.

İstenmeyen kıllardan kurtulma tarihi , Aida’nınkine benzer hikayelerle doludur.

Lazer ışığının 1964 yılında ortaya çıkarılmasından sonra Harward’da yapılan çalışmalarda Dr.Rox Anderson bir kuram ortaya atmıştır. Yıl 1983 ‘dür. ‘’selective photo termolyse’’ denilen bu kuram “ lazer epilasyon” alanındaki tüm ilerlemenin kaynağı olacaktır. Kuramın iddiası şudur; Lazer ışını hedeflenen noktaya vararak sadece orada yoğunlaşacak , bu noktanın etrafındaki dokuların yapısını olumsuz etkilemeyecektir.

Günümüzdeki Lazer Epilasyon cihazları bu tekniği kullanmaktadır. Lazer ışını epilasyon dışında tıp alanında da çok ciddi tetkik ve operasyonlarda güvenle kullanılmaktadır.

Lazer epilasyon istenmeyen kıllardan kurtulmanın en etkili yoludur ancak bu hizmetin alındığı kuruluş da teknolojinin kendisi kadar önemlidir;

• Öncelikle yasal bir kuruluş olmalıdır.(Lazer epilasyon uygulamaları sadece T.C Sağlık Bakanlığı denetimindeki Poliklinik,Tıp merkezi ve Hastanelerde yapılabilir)

• Doktor gözetiminde yapılmalı, ne yapılacağı, hangi cihazların kullanılacağı, hangi dozların uygulanacağı yapılacak muayene sırasında belirlenmelidir.

• Tüm personelin bilgili, güler yüzlü ve işinin ehli olması gerekmektedir. Formmed, Ataşehir lazer epilasyon dendiğinde ilk tercih edilen Poliklinik olarak tüm bu özelliklere sahip Küçükbakkalköy ATAŞEHİR’ de hizmetinizdedir. Küçükbakkalköy’ e ulaşım için web sitemizi ziyaret ediniz.

LİDYA’ lı Aida