Lipoliz Nedir?

Lipoliz Nedir?

Lipoliz, organizmada yağların tahrip olması. Organizmada depo edilmiş olan yağlar, gerektikçe çeşitli enzimlerin etkisiyle eriyerek kana karışır. Bütün dokular bu yağları parçalayarak değersiz hale getirebilir. Fakat, değersiz hale getirmede başlıca rolü karaciğerin oynadığı sanılmaktadır. Yağların değersiz hale getirilmesi karmaşık bir olaydır. Bunun mekanizmasını açıklamaya çalışan birçok teori vardır. Bu mekanizmanın yağların ikiye parçalanmasıyla başladığı düşünülebilir.
 
Lipoliz, yağlanmaya bağlı şekil bozuklukları, selülit tedavisi, jinekomasti, lipom ve göz etrafındaki yağların giderilmesinde, gözaltı torbalanmalarında kullanılmaktadır. Yaklaşık beş yıldır kolesterol birikintisi olarak adlandırılan gözaltındaki yağların yok edilmesinde etkili olmuştur. Ayrıca cerrahi yolla yağların çekilmesinden sonra ortaya çıkabilen şekil bozukluklarının tedavisinde de uygulanabilir. Özellikle sellülitin meydana getirdiği portakal kabuğu görünümünün yok edilmesinde çok etkilidir. Erkeklerin sırt yağ birikintilerinin tedavisinde de kullanılır.
 
LİPOLİZ KİMLERE VE HANGİ BÖLGELERE UYGULANIR?
Bölgesel ve kalıcı yağ depoları yok etmek için yararlanabileceğiniz bu yöntem bir kilo verme yöntemi değildir. Zayıflama yöntemi olmaktan çok rejime, hatta spora dirençli olan, kalın yağ dokusu bulunan bölgelere yönelik bir uygulamadır. 15-30 kilo fazlası olan bir kişi lipoliz için iyi bir aday değildir.
 
Hamileler, süt veren anneler, şeker hastaları, kalp rahatsızlığı olanlar, kanser hastaları ve de verilen ilaçlara alerjisi olanlar için uygun değildir. Emziren annelere, pıhtılaşma problemi olanlara, karaciğer yetersizliği olanlara, şeker hastalarına, kalp hastalığı olanlara, kanser hastalarına ve içeriğindeki maddelere alerjisi olanlara lipoliz uygulaması sakıncalı olabileceği gibi yan etkileri riskleri de beraberinde getirir.
 
LİPOLİZ HANGİ TEDAVİLERDE KULLANILIYOR?
Bölgesel yağlanma olan tüm bölgelerde (karın, basen, bacak, kol, boyun)
Göz altı yağ torbalarını gidermede
Selülitleri gidermede
Jinekomasti (erkeklerde göğüs büyüme rahatsızlığı) tedavisinde
 
LİPOLİZ UYGULAMASI VE ETKİLERİ
Lipoliz uygulamasında, bölgesel yağlanmanın görüldüğü alana 10 – 13 cm.'lik, çok ince iğnelerle PPC maddesi enjekte edilmektedir. Bu madde yağ hücrelerinin geçirgenliğini artırarak parçalanmasını ve karaciğer tarafından yok edilmesini sağlıyor. Sonrasında vücudun doğal lenfatik sistemiyle dışarı atılıyor. Vücut, yağları doğal bir şekilde dışarı attığı için de liposuction operasyonları sonrası oluşan sarkma gibi etkileri bulunmuyor.
Lipoliz uygulamasının etkileri tedaviden hemen sonra başlamaktadır. Tedaviden yaklaşık 3-4 seans sonunda gözle görülür bir incelme sağlamaktadır.
Vücut mezoterapisi, son derece ince bir iğne ile uygulanır.1-2cm aralıklarla cilt altına enjeksiyon şeklinde doktor tarafından uygulanır. 1-2 hafta aralıklarla ortalama 8 seans yapılması önerilir.
 
 
Lipoliz Nedir?