Lipoliz

Lipoliz, bölgesel fazlalıkların doğal yollarla atımını sağlayan, soyadan elde edilen PPC (fosfaditilkolin) maddesinin lipoliz iğnesi marifetiyle deri altına enjekte edilmesine dayanan etkin bir tedavi yöntemidir. Liposuction ameliyatlarına göre cerrahi olmaması, maliyetinin az olması, yan etkisinin bulunmaması, gündelik yaşama dönme süresinin kısalığı gibi nedenler lipoliz uygulamalarını daha cazip kılmaktadır.
 
LİPOLİZ HANGİ TEDAVİLERDE KULLANILIYOR?
Bölgesel yağlanma olan tüm bölgelerde (karın, basen, bacak, kol, boyun)
göz altı yağ torbalarını gidermede. selülitleri gidermede, jinekomasti (erkeklerde göğüs büyüme rahatsızlığı) tedavisinde
 
LİPOLİZ UYGULAMASI VE ETKİLERİ
Lipoliz uygulamasında, bölgesel yağlanmanın görüldüğü alana 10 – 13 cm.'lik, çok ince iğnelerle PPC maddesi enjekte edilmektedir. Bu madde yağ hücrelerinin geçirgenliğini artırarak parçalanmasını ve karaciğer tarafından yok edilmesini sağlıyor. Sonrasında vücudun doğal lenfatik sistemiyle dışarı atılıyor. Vücut, yağları doğal bir şekilde dışarı attığı için de liposuction operasyonları sonrası oluşan sarkma gibi etkileri bulunmuyor.
Lipoliz uygulamasının etkileri tedaviden hemen sonra başlamaktadır. 2. Seans sonunda yani tedaviden yaklaşık 1 – 2 ay sonra gözle görülür bir incelme sağlamaktadır.
 
LİPOLİZ HER KİŞİYE UYGULANIR MI?
Kalp yetmezliği bulunan kişilerde,
Diyabet hastalarında,
Karaciğer ve böbrek rahatsızlığı bulunan kişilerde,
Hamilelik / emzirme döneminde olan kişilere,
 uygulanmamaktadır.
 
UYGULAMA SONRASI UYARILAR
Yağların karaciğer yoluyla parçalanması nedeniyle, tedavi ve iyileşme sürecinde alkol alınmamalıdır.
Lipoliz tedavisi süresince güneş banyosu ve solaryumdan kaçınılmalıdır. Tedavi sonunda ciltteki hassasiyet ve morluklar iyileştikten sonra hastanın güneşlenmesinde bir sakınca yoktur.
 
SIK SORULAN SORULAR
Lipoliz işlemi ağrılı / acılı bir işlem midir?
Tedavi ağrısız ve acısızdır yada tolere edilebilecek düzeydedir. Tedaviden birkaç gün sonra uygulama bölgesinde hafif şiddette ağrı hissedilebilir.
 
Lipoliz uygulamasının yan etkisi var mıdır?
Uzun süreden beri kolesterol tedavisinde kullanılan FDA onaylı PPC maddesinin her hangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.
 
Tedavi kalıcı mıdır? Tekrar aynı problemi yaşar mıyım?
Uygulama yağ hücrelerini yok ederken bölgeden kalan diğer yağ hücreleri ise genişlemektedir. Bu yüzden diyet ve egzersizler yağ yıkımının idamesi için önemlidir.
 

 

Lipoliz