Mezolift

Mezolift (Vitamin Enjeksiyonlari)

Mezolift veya yüz mezoterapisi diye adlandırılan cilt gençlestirme yöntemidir. Yüz dekolte ve ellerdeki ince çizgilerin giderilmesi ,ilerleyen yaşın etkisiyle kaybedilen elastikiyetin geri kazanılması icin uygulanır.



Cilt yüzeyine Hyaluronik Asit,mineraller,çeşitli vitaminler ve büyüme (growth)faktörlerinden oluşan ve yüz kaslarının daha sıkı olmasını sağlayan protein molekülleri karışımı ihtiyaç duyulan bölgelere enjekte edilerek uygulanır.

 

Mezolift Nasıl Uygulanır

Cilt temizliği ve antisepsis ardından,ağrı eşigi düşük hastalarda krem yardımıyla local anestezi sağlanır.Bunun ardından farklı karışımlardan olusan kokteyl yüze çok ince iğneler vasıtasıyla enjekte edilir.

 

Mezolift Tedavisinin Sonucları Nelerdir

ilk beklenen etki parıltı,canlı bir yüz etkisidir.Ikinci etki mezo-lifting yani orta tabaka kaldırma etkisidir.Üçüncü etki ise yüzeysel ince kırışıklıkların yavaş yavaş dolma etkisidir.İlk seanslarda bu etki geçici olur ancak sonraki seanslarda dolma etkisi daha kalıcı hale gelir.

 

Mezolift Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli

Mezolift sonrası güneş banyosu yapılmaması,uygulanan bölgelerin birkac saat süreyle yıkanmaması ve tahriş edici madde veya krem vb. sürülmemesine dikkat edilmelidir

 

Mezolift Kac Seans Uygulanir

Seans sayısı yaş grubuna ve cildin ihtiyacina göre değişmekle birlikte ortalama 2-3 seansdir.Seans aralığı kişiden kişiye değişir.Örneğin yıpranmış bir ciltde ilk 2-3 seans ayda bir tekrarlanabilir.



Ancak seanslar bittiginde sürekliliğinin korunması açısından her 3-5 ayda bir yenilenmesi uygundur.



Aslında etki suresinin geçmesi tabirinin yerine ciltteki tüketim ve kaybın desteklenmesi değimi daha doğrudur

 

Mezolift Hangi Yaş Grubu için Uygundur?

Özellikle orta yaş ve üstündekilerde, sigara kullananlarda, güneşin zararlı etkilerine maruz kalmış, yıpranmış ve bakımsız ciltlerde, beslenmesine dikkat etmeyenlerde ve kuruluk veya sarkma gibi yakınması olan kişilerde iyileştirici etkisi çok belirgindir.



Ancak ciltte yıpranma etkileri henüz başlamadan, kırışıklık ve çizgiler henüz oluşmadan düzenli mezolift uygulanması cildin olduğundan daha genç, canlı ve sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.

 

Yan Etkileri

Enjeksiyon alanlarında kızarma ,morarma ,sivrisinek ısırığı tarzında kabartılar oluşabilir ancak hepsi kısa sürede iyilesir

Mezolift