Mezoterapi

Mezoterapi

VÜCUT UYGULAMALARI

Vücut mezoterapisi, bölgesel zayıflamada yaygın olarak kullanılan bir yöntem. Bu yöntemde amaç sorunlu bölgeye küçük dozlarda ilaç enjekte ederek yağ hücrelerini azaltmaktır. Cilt altına enjekte edilen ilaç sayesinde, dolaşımda düzelme ve lenfatik sistemde canlanma artıyor, hücre içi yağ metabolizması hızlanıyor. Böylece cilt altı yağ dokusunda yağ hücre sayısı azalarak serbest kalmış yağ asitleri dolaşımla vücuttan atılıyor. 

 

MEZOTERAPİ;

• Bacaklar,
• Karın ve mide bölgesi,
• Yanlar,
• Sırt,
• Kollar,
• Alt bacak olacak şekilde bölgesel yağlanma olan yerlere uygulanır.

 

Vücut mezoterapisi seans süresi bölgenin büyüklüğüne göre 15 ila 30 dk. Sürer. Kişiden kişiye ortalama 5 ila 10 gün arası 1 seans uygulanır. 8 – 12 ayda bir olacak şekilde mezoterapi kürü tekrarlanabilir. Kişiden kişiye ve tedavi türüne göre değişmekle birlikte ortalama 8 – 10 seans arası başarı sağlanmaktadır.

 

Mezoterapi Kullanım Alanları

 

Sellülit

Sellülit her yaş grubu kadın ve erkekte görülebilen ciltte dalgalı yumru görünümüdür. Problem genelde hormonal duruma bağlı lenf drenaj sorunu sonrası ortaya çıkmaktadır. Sellülit tedavisi için mezoterapi ile 4-10 haftada, haftada bir kez olmak üzere başarılı sonuçlar alınır. Eğer hasta diet ile bunu korursa sonuçlar kalıcıdır.

 

Mezoterapi ile cilt altına şırınga edilen maddeler sellülitli alanda kan akımını ve lenfatik dolaşımı düzenler, yağ depozitlerini çözer ve sertleşmiş bağ dokuyu düzeltir. Bu şekilde görünümü değiştirir.

Selülit cilt altı bölgede bağ dokusu ile çevrili olan yağ hücrelerinin artarak bağ dokuyu germesi, beslenmesi bozulan bağ dokudaki oluşan değişimler sonucu deri esnekliğini kaybetmesidir.

 

Selülit, dolaşımda azalma, genetik olarak defektif bağ doku, yağ hücrelerinde büyüme sonucu oluşur. Aşırı kilo alıp verme, hamilelik, sağlıksız beslenme selülit oluşumunu hazırlar. Mezoterapi ile artmış yağ depoları çözülebilir, yoğunluğu artmış sağlıksız bağ doku ortadan kalkabilir, lenf dolaşımı artabilir.

Genel olarak haftada bir kez uygulanır. Seans sayısı kişiye göre değişir. Sonrasında uygulanan lenfatik drenaj (pressoterapi) ile tedavi sonrası yan etki oluşum riski düşer.

 

Bölgesel yağlanma

Mezoterapi, karın, bel, kol ve bacaktaki bölgesel yağlanmaların giderilmesinde liposuctiona alternatif tedavidir. Enjeksiyon alanındaki yağ dokunun yıkılmasını sağlar.
 

Mezoterapi