MEZOTERAPİ – GENÇLİK AŞISI

MEZOTERAPİ – GENÇLİK AŞISI

Cildin belli bir yaşı vardır ve bu yaştan sonra sarkmalar, bozulmalar, lekeler artmaktadır. Her ne kadar belli başlı önlemler alınsa da insan olmak gibi bir gerçek mevcut. Yıllar içinde sigara, alkol, stres, uykusuzluk, mutsuzluk ve birçok nedenle daha fazla olmak üzere cilt yıpranır.
Mezoterapi ya da gençlik aşısı; yüzdeki belli başlı kusurları saklamayı başaran, doğal yollarla yapılmasına önem verilen, cilde eski güzelliğini kazandırmayı amaçlayan bir nemlendirme uygulamasının ismidir. Asıl amacı, cilt üzerindeki kusurlarını, en aza indirmek ve kişiyi cilt konusunda mutlu edebilmektir.
 
MEZOTERAPİ – GENÇLİK AŞISI UYGULAMASINI KİMLER YAPTIRMALIDIR?
Mezoterapi yani gençlik aşısını, cildinden şikâyetçi olan herkes yaptırabilir. Bunları başlıklara ayırmak da pek tabi mümkün:
  • Yüzdeki yaşlanma karşıtı belirtilerin giderilmesinde
  • Ciltte yenilenme ve bakım için mezoterapi – gençlik aşısı yaptırılabilir.
  • Ergenlikten kalma sivilce izlerinin giderilmesinde
  • Çocuklukta geçirilen suçiçeği, kızamık gibi hastalıklardan kalan lekelerin tedavisinde
  • Beslenme düzensizliğinden ya da yanlış beslenmeden dolayı hasarlar oluşmuş cilt üzerinde
  • Hamilelik dolayısıyla çatlayan veya yırtılan ciltlerin yenilenmesinde mezoterapi uygulanabilir.
 
MEZOTERAPİ – GENÇLİK AŞISI NASIL YAPILIR?
Mezoterapi – gençlik aşısı öncesinde yüz temizlenir. Uygulamadan yarım saat öncesinde mezoterapinin yapılacak bölgeye lokal anestezik krem sürülür. Uyuşma gerçekleştikten sonra mezoterapi ilacı cilt altına enjekte edilir.
 
MEZOTERAPİ – GENÇLİK AŞISI GÜVENİLİR BİR YÖNTEM MİDİR?
Mezoterapi – gençlik aşısı çağdaşı olan yöntemlere göre oldukça güvenilirdir. İçeriğinde kullanılan ilaçların alerjik özellik göstermemesine dikkat edilir. Dolayısıyla cilde enjekte edildikten sonra kesinlikle alerji yapmaz. Kullanılan diğer yöntemlere daha kalıcı, daha gerçekçi ve gözle görülür değişikliği daha doğal yollarla gerçekleştiren yöntemdir ve gönül rahatlığı ile tercih edilebilir. 
 
MEZOTERAPİ – GENÇLİK AŞISI YAPTIRDIKTAN SONRA HEMEN ETKİSİ GÖRÜLÜR MÜ?
Mezoterapi – gençlik aşısı seanslarla gerçekleştirilir. Yaptırılacak ya da alınacak hizmete göre bu seansların sayısında değişiklik gözlenir. Mezoterapi – gençlik aşısı yaptıran hasta etkisini hemen hissetmeye başlar. Ancak 2 ile 3 seans sonrasında değişiklikler gözle görülür şekilde olur. 
 
MEZOTERAPİNİN – GENÇLİK AŞISININ YAN ETKİSİ VAR MI?
Mezoterapi – gençlik aşısı yaptıran kişi üzerinde herhangi bir yan etki görülmez. Vücuda enjekte edilen ilaçlar, zaten vücutta var olan maddelerden üretilir ve hücre gelişimi amaçlanır. Dolayısıyla herhangi bir yan etki ile karşılaşma olasılığı oldukça düşüktür.
 
MEZOTERAPİ – GENÇLİK AŞISI YAPTIRDIKTAN SONRA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Gençlik aşısı uygulamasının hemen ardından günlük yaşama kalındığı yerden devam edilebilir. Çok nadir da olsa ciltte birtakım morluklara rastlanabilir. Bunun geçici olduğu unutulmamalı, kesinlikle kalıcı değildir.
Alınan gençlik aşısı hizmetinin ardında aşırı soğuğa ve sıcağa maruz kalmak, güneş ışınlarından kendini korumamak ve yüze makyaj yapmak önerilmez. Hem hizmetin kalıcılığı açısından hem de cildin görünümü açısından dikkat etmekte fayda var.
 
MEZOTERAPİ – GENÇLİK AŞISI