Mezoterapi (Mezolift) Nedir?

Mezoterapi (Mezolift) Nedir?

Bilindiği üzere mezoterapi Fransa kaynaklı bir tedavi şekli olup, yaklaşık olarak 50 yıldan beri uygulanmaktadır. Fransa'da ortalama onbeş bin hekim tarafından uygulanmaktadır. Kelime anlamı olarak orta deri tedavisi demektir. Yani kremlerin ulaşamadığı seviyede tedavi sağlamaktadır. İşlem birkaç mm'lik iğnelerle, yüz mezoterapisinde genellikle tabanca yardımıyla, hazırlanan ilaçlar enjekte edilir.
Mezoterapi ihtiyaç duyulan bölgeye göre farklı kombinasyonlarda hazırlanan ürünlerin derinin altına küçük iğnelerle verilmesi esasına dayanan bir tedavi yöntemidir. 
 
Yüz mezoterapisi, saçlı deri mezoterapisi ve selülit mezoterapisi olmak üzere başlıca 3 şekilde uygulanabilir. Mezoterapi geçmişi 1950’lere dayanan, ilk çıktığında yara iyileştirmek amacıyla uygulanan, sonrasında ise incelme, yüz gençleştirme ve saç dökülmelerinin önlenmesinde kullanılan bir yöntem. Çok küçük iğnelerle, saç ve yüz bölgesinde özel seçilen alanlara, deri altına vitaminler, protein ve aminoasitlerin verilmesiyle uygulanıyor. Sık tekrarların başarıyı artırdığını belirtilir. Yüzde kullanıldığında verilen özel maddelerin sayesinde yüzün sıkılaştırılması mümkün olabiliyor. Bu maddelerin leke açıcı etkileri olabiliyor, bağ dokusunu güçlendirerek çok ince çizgileri açıyor, gözenekleri sıkılaştırıyor. Yüz mezoterapisinde (mezolift) uygulama öncesi cilt temizlenir ve dezenfekte edilir. İşlemden yarım saat önce anestezik krem sürülebilir. Yüz mezoterapisinde (mezolift)  hazırlanan karışım çok küçük ve ince iğnelerle cilt içine veya üstüne verilir. Yüz mezoterapisi (mezolift) sonrası cilt daha taze ve dinlenmiş görünür. Cildin elastikiyeti artar ve cilt sarkması azalır. Kırışıklıklar hafifler. Cilt aydınlık bir görünüme kavuşur.
 
Mezoterapide seans aralıkları öncelikle dört-beş seans haftada bir, sonra koruyucu olarak üç-dört ayda bir tekrarlamak gerekiyor. Saç mezoterapisi haftada iki seans, genelde 10 seans uygulanıyor. Kişinin ihtiyacına ve yanıta göre 20-25 seans da uygulanabiliyor. Hastaların kozmetik beklentilerini daha hızlı karşılamak için saç mezoterapisini uygulamak gerekiyor. Yüz mezoterapisinin, mikroenjeksiyon tekniği ile deri içine doğal maddelerin (cildin yapısını destekleyen vitamin, mineral) verilmesi ile üst ve orta deri tabakasında yenilenme sağlanması işlemi olduğunu ifade ederek, "Yüz mezoterapisi, yüz, boyun, dekolte, el sırtlarında oluşan yaşlanma etkilerinin giderilmesinin yanında sigara ve alkolden zarar gören ciltlerin de tedavisinde kullanılır. Özellikle orta yaş ve üzerinde güneşin zararlı etkilerine maruz kalmış, yıpranmış ciltlerde, sigara kullanan, beslenmesine dikkat etmeyenlerde, ciltte kuruluk ve sarkma gibi yakınması olan kişilerde iyileştirici etkisi çok belirgindir. Ciltte yıpranma etkileri henüz başlamadan, kırışıklık ve çizgiler henüz oluşmadan düzenli mezolift uygulaması cildin olduğundan daha genç, sağlıklı ve canlı görünmesini sağlar. Mezolift yöntemi kırışıklık enjeksiyonu ve dolgu uygulamaları ile kombine edilebilir. Ortalama 4-6 seans, yılda bir kez uygulanır, uygulama sıklığı kişiye göre değişmekle birlikte her 1-2 ayda bir tek seans olarak da uygulanabilir. 
 

 

Mezoterapi (Mezolift) Nedir?