Mezoterapi Tedavisi Sonrası 

Mezoterapi Tedavisi Sonrası 

Cilt tedavisi 

 

Cilt dokularının tedavisi edilmesinin gerektirdiği durumlarda kullanılır. Cilt mezoterapisiyle de güneş, stres, çevresel etkenlere bağlı olarak ciltte oluşan deformasyonlar, sarkmalar, kırışıklıklar giderilir ve daha canlı, genç ve sıkılaşmış bir görünüme kavuşulur. 

 

Mezoterapi Tedavisi Sonrası 

 

Bütün tıbbi tedavilerde olduğu gibi mezoterapi tedavisi sonrası da yapılan operasyonun iyi sonuç vermesi açısından bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Mezoterapi tedavisinden sonra uygulama alanında genellikle morluklar oluşabilir. Oluşan morluklar küçüktürler birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçerler. Mezoterapi tedavisinden sonra bir hafta süresince kesinlikle denize ve suya girilmemelidir. Bu süre boyunca güneşten korunmalı, bir hafta solaryum alınmamalıdır. Uygun güneş koruyucuları kullanılabilir. Tedavi bölgesine kapatıcı (fondöten vb.) sürülmemelidir. 

 

Yüz mezoterapisinin zararı var mıdır? 

 

Otuzlu yaşlara gelindiği zamanlarda cildin yağ oranında azalmalar ve cilt kurluğundan dolayı ciltteki yaşlanma hızlanır. Bu yüzden de yaşlanmasının belirtileri olan ince ince çizgiler ve kırışmalar başlar. Deride bulunan kırışmalar ve çizgiler belirginleşmeye başlar ve derideki elastikiyet ile karşı karşıya kalınmaktadır. Mezoterapi uygulamasında vitamin, aminoasit, mineral ve de enzim gibi ilaçlar orta deri tabakasına verilir. Yüz gençleştirme ve kırışıklık uygulaması denilen Mezolifting işlemi bunun yanı sıra dekolte, boyun, el sırtı gençleştirmede de kullanılan bir uygulama yöntemidir. İğnesiz olarak uygulanan mezoterapi işleminde herhangi bir yan etki ya da risk gözlemlenmezken iğneli operasyonlarda ise iğneye bağlı olarak morarma, kanama meydana gelebilir. 

 

Mezoterapi etkisini ne zaman gösterir? 

 

Mezoterapi etkisini uygulamadan hemen sonra da görebileceğiniz gibi, burada etken maddeler söz konusu olduğu için özellikle etkisini 1-2 hafta içerisinde göstermektedir. 

 

 

Mezoterapi Tedavisi Sonrası