Nd-Yag

Alexandrite Lazer

Alexandrite lazer epilasyon uzun süredir lazer epilasyon amacı ile kullanılan lazerler türüdür. Alex Lazer sadece açık cilt rengine sahip kişilerde kullanılabilmektedir. Alexandrite lazer Koyu cilt renklerinde kullanımı önerilmez. Bir miktar tüy uzar gibi olur ve dökülür. Ağrısı en az lazer epilasyon tipidir. Alexandrite lazerlerin bazı bölgelerde kullanımı da önerilmez. Bunların başında yüz bölgesi gelir. Alexandrite lazer Yüz ve boyun bölgesinde Alexandrite lazer epilasyon uygulama sonrasında ince tüylerde artış olabilir. Bu önemli ve korkulan yan etki gerçekleşirse durum lazer yapılmadan öncekinden daha kötü olur. Bu yan etki kimde ve nasıl ortaya çıkar bilinmemektedir. Bu nedenle yüz, boyun ve sırt bölgesinde alexandrite lazer epilasyonu önermiyoruz.
Alexandrite lazer ciltte derinlikten çok melanin ismindeki boya maddesi üzerinden etkidiğinden sırt ve kol bölgesi tüylerinde başarısı azdır. Alexandrite lazer Bazen de burada da tüy artışı yapabilir. Alexandrite lazerler koyu tenlilerde ve bronz kişilerde de kesinlikle kullanılmaz.

 

 Nd-YAG

Epilasyon amaçlı en son geliştirilen lazerler Long pulse Nd-YAG (1064nm)lazerlerdir. Dalga boyu uzun olduğu için lazer ışını en derin kıl köküne(4 mm) bile ulaşabilmektedir. Ulaşan enerji kılın germinatif tabakasını yok edebilecek düzeydedir. Işının derideki melanin tarafından tutulumu da daha az olduğundan bronzlaşmış ve hatta siyah tende bile kullanılabilmektedir. Ancak dalga boyunun uzunluğu daha ağrılı olmasını da sağladığından Nd-YAG lazerler çoğu epilasyon müşterisine alexandrite ve diode lazerler kadar kolay katlanılabilir gelmemiştir.

 

Lazer epilasyon kalıcı mıdır?

Tüylerinden kurtulmak isteyen erkeklerin ve kadınların da başvurduğu lazer epilasyonun yararları arasında en fazla merak edilen konu lazer epilasyonun kalıcı olup olmadığıdır. İyi bir harcama yaptırarak gerçekleştirdiğiniz lazer epilasyonun eğer daha sonradan bir hormon bozukluğu veya farkı bir hastalığa yakalanmadıktan sonra tüylerin tekrardan geri gelmesi diye bir şey yoktur. Fakat daha sonradan oluşan hormon bozukluklarından sonra bazı kişilerde tüylerin hepsi olmasa da bir kısmının geri geldiği ve tekrar kişide tüylenme gözlemlendiği görülmektedir. Fakat bu lazer yaptıranlar arasında neredeyse %1 oranında kimsede görünmektedir.

 

Lazer sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Mutlaka güneş koruyucu sürülmeli
Kese, peeling gibi tahriş edici işlemler yapılmamalı
Nemlendirici sürmeli
Seans aralarında kıl köklerine dokunulmamalıdır. Çok rahatsız eden bir durum olursa makas ile kıl kısaltabilirler.
Seanslara düzenli olarak gelmeli
 

 Nd-Yag