Neden Tekrarlayan Lazer Epilasyon Seansları Gereklidir?

Neden Tekrarlayan Lazer Epilasyon Seansları Gereklidir?

Lazer Epilasyon Nedir? 

Lazer epilasyon; istenmeyen tüylerin ortadan kaldırılması amacıyla uygulanan tıbbi prosedür olarak tanımlanabilir. Lazer epilasyon sırasında lazer ışınları deriden geçerek kıl foliküllerine ulaşır ve bu kıl foliküllerinde yapısal değişim yaratarak kılların tekrar çıkmasını engeller. 

Lazer epilasyon Avantajları Nelerdir?

  • Hastaların çoğunda kalıcı veya uzun dönemli epilasyon sağlar
    Tekniğine uygun yapılırsa güvenilir bir yöntemdir.
  • Bacak, sırt gibi geniş alanlarda uygulama olanağı sağlar.
    Göreceli olarak daha az ağrılı bir yöntemdir, hastaların çoğu tedaviye rahatlıkla uyum sağlar.
  • Hızlı bir yöntemdir 4-5 saatte vücuttaki tüm tüyler temizlenebilir.
  • Cilt üzerine toksik yada allerjik bir yan etkisi yoktur, cildi tahriş etmez, kalıcı yara izi bırakmaz,kanserojen olduğunu gösteren herhangi bir kanıt yoktur .
  • Batık kılların ve kıl dönmelerinin en önemli tedavi yöntemidir.
  • Cilt enfeksiyonu ve bulaşıcı hastalık riski yoktur.

 

 Lazer epilasyon yan etkileri nelerdir?

Lazer epilasyon işleminin hastanın cilt ve kıl tipine uygun olarak ayarlanması durumunda kalıcı bir rahatsızlığın olmayacağı belirtilmektedir. Lazer epilasyon yan etkileri geçicidir. Lazer epilasyon uygulamasından hemen sonra kızarıklık, kabarma, yanma gibi belirtiler ortaya çıkabilir, fakat bu geçici bir durumdur.   

Lazer epilasyon zararları nelerdir?

Alanında profesyonel bir kurumda tedavi yöntemini seçmişseniz lazer epilasyon zararları size uğramaz. Lazer epilasyon işleminin cilt üzerinde kalıcı bir zarar vermediği belirtilmektedir. Lazer epilasyon kıl köklerini hedef alan bir uygulama olduğundan bu konuda herhangi bir şüphe taşımanıza gerek yoktur. Lazer epilasyon işlemi FDA tarafından onaylanmış, güvenilir bir uygulamadır.

Lazer epilasyon kimlere uygulanır?

14 yaşını geçmiş tüm erkek ve bayanlara rahatlıkla uygulanabilen lazer epilasyon uygulaması kalıcı sonuçlar sağlamaktadır

Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanmaz?

Lazer epilasyon, tüy köklerinin lazer ışığı ile yakılması yöntemine verilen isimdir. Günümüzde birçok kişi tarafından kullanılan lazer epilasyon ağrısız ve acısız bir yöntemdir. Bu yöntem ile birçok kadın veya erkek istenmeyen tüylerinden kurtulmakta ve lazer epilasyon sayesinde günlük hayatını kolaylaştırmaktadır.

Lazer epilasyon birçok kişiye kolaylıkla uygulanacağı gibi bazı kişilere de uygulanamayabilir. Lazer epilasyon; kanser hastalarına, aşırı derece de bronz ciltlere, hiperpigmentasyon (Cilt Lekeleri) olan veya hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlarda, cilt hastalığı olan kişilerde kullanılması uygun görülmemektedir. Aynı zamanda lazer epilasyonun; kaş bölgesindeki ve göz çukurundaki doku yapısı itibari ile bu bölgelere uygulanması tercih edilmemektedir. Yine lazer epilasyonun, bilimsel olarak gebelikte lazer ışınlarının anneye ve bebeğe herhangi bir zararı olduğu kanıtlanmasa da, hamilelere uygulanması doktorlar tarafından uygun görülmemektedir.  

Yukarı da belirttiğimiz hastalıklardan veya özel durumlardan herhangi birini yaşıyorsanız veya herhangi birinin sizde olduğundan şüpheleniyorsanız, lazer epilasyon yaptırmadan önce doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Bu gibi durumlarda, doktorunuzun vereceği kararlara göre lazer epilasyon yaptırabilir veya yaptırmayabilirsiniz. 

Lazer epilasyon kaç seans sürer?

Lazer epilasyon için gerekli seans sayısın fiziksel özelliklere göre kişiden kişiye değişebilmektedir. Genelde bayanlarda vücut bölgelerinde ortalama 4–6 seans, yüz bölgesinde ise 8-10 seansta % 80-%90 oranlarında kalıcı azalma elde edilebilmektedir. Erkelerde ise kıl yoğunluğu ve bunu destekleyen hormonlar nedeniyle vücut ve yüz bölgesinde 8–10 seansta %60- %90 oranlarında kalıcı azalma elde edilebilir.

Neden Tekrarlayan Lazer Epilasyon Seansları Gereklidir?

Kıl büyüme evreleri sebebiyle. Her bir vücut kılı ömrü boyunca 4 farklı evre geçirir. Bunlardan köke bağlı güçlü bir kıl gövdesi olan aktif büyüme evresinde bulunan kıllar lazer epilasyon seansı sırasında etkilenir. Gövde üzerinde ışığın emilmesi ile biriken ısı gövdenin bağlı olduğu köke iletilir ve kök kıl üretemez hale gelir. Herhangi bir zaman kılların yaklaşık %15-%20’si aktif büyüme evresindedir ve her bir lazer epilasyon seansı sırasında sadece bunlar etkilenir. Bu nedenle tekrarlayan lazer epilasyon seanslarına ihtiyaç vardı

Neden Tekrarlayan Lazer Epilasyon Seansları Gereklidir?