P.R.P. Uygulamasının Etkisi Ne Zaman Görülmeye Başlar?

P.R.P. Uygulamasının Etkisi Ne Zaman Görülmeye Başlar?

P.R.P. Nedir?

PRP, “Platelet Rich Plasma-Platelet (trombosit, pıhtı hücresi) yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması” adı verilen tedavi yönteminin kısaltılmış ismidir. Yeni bir cilt gençleştirme yöntemi olan PRP uygulaması son yıllarda geliştirilmiştir. PRP yönteminde hastadan 8-20 cc kan alınarak santrifüj edilir. PRP tedavisinde elde edilen serum, mezoterapi gibi minik küçük miktarlarda ve yaygın olarak derinin içine enjekte edilir. Dokularımızda herhangi bir hasar oluştuğunda kanımız pıhtı hücrelerini bu dokuya toplayarak bir onarım süreci başlatır, PRP uygulamasının amacı hedef dokuya kan dolaşımı ile taşınabilecek olandan çok daha fazla sayıda pıhtı hücresi verebilmektir. Böylece hedef dokunun onarımı hızla ve güçlü bir şekilde başlar ve daha çabuk sonuçlanır. PRP yöntemi ile elde edilen serumdaki plateletlerin yoğunluğu kandakinden 2 ila 4 kat fazladır.

P.R.P. ile Cilt Yenilenmesi Nasıl Sağlanır?

Yaşlanma ile birlikte deride çeşitli fiziksel değişiklikler olur. Bunlar deride yaralanma benzeri etkiler bırakırlar ve çözümlerinde de bu etkilere yönelik tedaviler uygulanabilir. Cilt gençleştirme ve yaralanma tedavileri bu bakımdan benzer tedavilerdir. Cilt yüzeyindeki hafif çaplı hasarlara yönelik lazer ve peeling uygulamaları sonrası büyüme faktörlerinin iyileşme süreci tetiklenmiş olur. Dermokozmetik ürünler de benzer şekilde derimizi yeniden yapılandıran maddelerin veya sentetik olarak elde edilmiş büyüme faktörlerinin bir iyileşme süreci başlatmasını sağlarlar. Derideki bir hasarı en etkili, en hızlı ve en doğal biçimde onarabilecek olan yapı, yine derinin ait olduğu bütünün bir parçasıdır, bu nedenle plazma uygulaması damarlarımızda dolaşan bu gücü harekete geçiren bir yöntem olarak gelişmiştir.

 

P.R.P. ile Cilt Yenilenmesi Süreci Nasıldır?

Kişiden alınan kan özel bir santrifüj ve filtreleme işlemiyle kanın, platelet açısından zengin kısmı ayrıştırılır. Bu kısım tedavi bölgesine geri enjekte edilir. Böylece enjeksiyon bölgesinde yoğun miktarda büyüme faktörünün serbest kalması sağlanmış olur. Bunlar da yaraların iyileşmesi, kırışıklık, akne izleri gibi cilt problemlerinin büyük ölçüde giderilmesini ve cildin yenilenmesini sağlarlar.

P.R.P. ile Hücre Yenileme Tedavisi Hangi Durumlarda Etkilidir?

Yüz, boyun, kollar, eller, bacak içleri ve dekolte gibi vücut bölgelerinde estetik amaçlı lazer ve peeling gibi uygulamalardan sonra, derinin hızlı bir şekilde yapılanmasını, UV ışınlarına maruz kalmaya bağlı deri kırışıklarının düzeltilmesi, çöküklerin giderilmesi, esneklik ve parlaklığın geri kazanılması sağlar. Yara, çatlak ve deri niteliğinin zarar gördüğü, iyileşmesini, saç dökülmesi son derece başarılı sonuçlar izlenmektedir.

 

P.R.P. Uygulamasının Etkisi Ne Zaman Görülmeye Başlar?

İlk uygulamadan başlayarak, ciltte artan sağlıklı bir görünüm ve parlaklık ortaya çıkar. 3. veya 4. uygulamadan etki görülmeye başlanır. 3 veya 4 uygulama sonucunda alınacak sonuçlar, 10-12 ayda bir uygulanan tekrar kürleriyle etkisini sürdürür.

 

PRP Herkese Uygulanabilir mi?

Platelet sayısı yetersiz kişilere ve kanser hastalarına P.R.P. tedavisi uygulanmaz.

P.R.P. Uygulamasının Etkisi Ne Zaman Görülmeye Başlar?