Q SWITCH LEKE TEDAVİSİ NEDİR?

Q SWITCH LEKE TEDAVİSİ NEDİR?

Q SWITCH LEKE TEDAVİSİ

Vücudun ürettiği maddelerle cilde renk vermesi olayına pigmentasyon denir. Cilt lekelerinin oluşma nedeni deriye renk veren maddelerde (pigmentasyon) oluşan bir bozukluktur. Melanositlerin aşırı aktifleşmesi sonucu salgılanan melanin üretiminin az ya da çok oluşması deri renginde değişikliklere neden olmaktadır.

 

Cilt lekelenmesi daha çok yüz, boyun ve el üstleri gibi kronik olarak güneşe maruz kalan deri bölgelerinde görülmekte ve daha çok koyu tenli kişileri etkilemektedir. Lekelenme derinin en üst tabakası ile veya deri altı tabaka ile ilişkili olabilir.

Yeni geliştirilmiş ve enerjiyi eşit dağıtan Q-Switched Nd-YAG Lazer dermiste fibroblast aktivasyonuna bağlı elastin ve kolajeni arttırırken cilt lekelerini de yok ederler.

 

Leke tedavisinde lazer cihazları doğum lekeleri yada güneş lekelerini yok etmede en güvenli, etkili ve sonuç alınan bir tedavi yöntemidir. Yüz, dekolte, eller, omuzlar ve kollar en sık leke görülen alanlardır. Güneş lekeleri; güneşten kaynaklı kahverengi lekeler güneş hasarının en yoğun olduğu bölgelerde belirir. Bunlar yüz, saçlı deri, el sırtları, kollar ve omuz bölgeleridir. Lazer tedavileri ile bu lekelerin büyük çoğunluğu yok eder. Çiller ve kahverengi yaşlılık lekeleri genelde başarılı bir şekilde tedavi edilirken, daha derin lekeler ve komplike lezyonlar tedaviye dirençli olabilmektedir. Yaygın güneş lekesi ve çiller, yaşlılık lekeleri % 60 – % 80 oranında tek seanstan sonra kaybolurlar. Bazı güneş ve çil lekeleri için ikinci veya üçüncü seanslar gerekli olabilmektedir. Bazı lekeler oldukça dirençlidir ve tamamen kaybolmayabilir. Yine de lazerle leke tedavisi uygulamasından sonra renkleri önemli oranda açılır.

 

Çok farklı yapıda, özelliklerde, derinlikte ve koyulukta cilt lekeleri ve pigmentasyon bozuklukları mevcuttur. Ayrıca insanların vücut yapısı, iyileşme özelliği, dolayısıyla lazerle leke tedavisinden sonra lekeleri ciltlerinin temizleme yeteneklerinin farklı olması dolayısıyla, lazerle leke tedavisi yapılacak hastaya kaç seansta tedavinin biteceği tam olarak söylenemeyebilir, ortalama rakamlar ve süreler verilir. Yine verilen sürelerin ve sayıların bir garantisi yoktur, daha fazla seans gerekebilir.

 

Q – switched lazer ile tedavilerde tek bir seans çok vaktinizi almaz. Genellikle 30 – 35 dakika gibi bir süre söz konusudur. Seanslardan sonra işinize ve günlük hayatınıza devam edebilirsiniz bir dinlenme süresi gerektiren tedavi yöntemi değildir.

 

Q SWITCH LEKE TEDAVİSİ NEDİR?