Q Switched Nd-YAG Leke Tedavisi Hakkında Detaylı Bilgi

Q Switched Nd-YAG Leke Tedavisi Hakkında Detaylı Bilgi

Q switched Nd-YAG Leke Tedavisi
Yeni geliştirilmiş ve enerjiyi eşit dağıtan Q-Switched Nd-YAG Lazer dermiste fibroblast aktivasyonuna bağlı elastin ve kolajeni arttırırken cilt lekelerini de yok ederler. Dört farklı dalga boyuna sahip Q- switch lazerler dövmelerin çıkarılmasında, her tür pigment (renk) içeren lezyonlarda, cilt gençleştirmede ve vasküler (damarsal) sorunların tedavisinde kullanılmaktadır. Q-Switched Nd-YAG Lazer ile cilt lekeleri, dövme ve kalıcı makyajı silebilir. Yüksek enerjiye sahip lazer atışları cilde zarar vermeden pigmentler tarafından emilmekte, parçalara ayrılmakta ve hücre içerisine alınarak o bölgeden uzaklaştırılmaktadır. İyileşme süreci hızlı, yan etkileri az, her tür cilt tipinde güvenle uygulanabilen bir yöntemdir. 

Günümüzde leke tedavisinde en yaygın kullanılan lazer Q switch Nd-YAG ve lazerdir. Bu tedavi esnasında lazer enerjisi, konsantre şekilde melanin içeren hücreler tarafından emilirken, diğer normal cilt renginde olan hücreleri etkilemez veya bunlar üzerindeki etkisi çok azdır.

Q-Switched Nd-YAG Lazer ile atış yapıldıktan lekeli hücre atığı, çok küçük parçalara ayrılarak vücudun savunma hücreleri tarafından yok edilirler. Q-Switched teknolojisi, dövme pigmentlerinin küçük parçalara bölünmesini sağlayan kısa yüksek enerji darbeleri iletir. Bu küçük parçalar daha sonra vücudun kendi lenfatik sistemi ile atılır.Lazerle leke tedavisi uygulanacak bölgeler güneşten veya bronzlaştırıcı losyonlardan dolayı bronzlaşmış olmamalıdır. Cildin bronzlaşmadan kaynaklanan daha koyu renkli kısımları da lazer ışınlarını emebilir ve bunun sonucunda ciltte irritasyon veya su toplama gibi etkiler görülebilir. Bu nedenle cildi bronz olanlara uygulanmamalıdır. İşlem genellikle anestezi gerektirmez. Bazı özel durumlarda lokal etkili anestetik kremler veya soğuk hava kullanılabilir. Q-Switched Nd-YAG Lazer aynı zamanda cilt yenilemede, gözeneklerin azaltılmasında, yüzdeki yağ dengesinin sağlanmasında, akne tedavisinde de kullanılmaktadırlar. Karbon bazlı losyon ile uygulanan işlem, fototermal etki yaparak cildin yenilenme sürecini harekete geçirir. Lutronic tarafından üretilen Q-switched Nd-YAG lazer olağanüstü başarısı ile ödüllü bir lazer sistemidir. 

Nd-YAG 1064 nm, koyu renkli dövme, dermal pigmente lezyonlar ve cilt yenileme tedavilerinde etkiliyken, Nd-YAG 685/650/532nm ise açık renkli dövme ve güneş lekelerinin tedavisinde kullanılır.

Q switch lazer hangi tür lekelerde kullanılabilir?
Her renk dövmenin (tatoo) çıkarılmasında
İyi huylu benlerin tedavisinde
Yüzdeki güneş ve yaşlılık lekelerinde
El sırtlarındaki güneş ve yaşlılık lekelerinde
Hormonal lekelerde (hamilelik, doğum kontrol hapı kullanımı vb.)

Q Switched Nd-YAG Leke Tedavisi Hakkında Detaylı Bilgi