Saç Mezoterapisi Nedir?

Saç Mezoterapisi Nedir?

 
Mezoterapi, cildin orta tabakasına uygulanan bir tedavi yöntemidir. Saç Mezoterapisi, saçın ihtiyacı olan vitaminlerin, minarellerin, proteinlerin, vs. saçlı deri içine çok ince iğnelerle enjekte edilmesidir. Saç Mezoterapisi, kıl köklerini besleyen vitaminlerin, antioksidanların ve kan dolaşımını arttırıcı ilaçların 2 veya 4 mm’lik özel iğneler ve bir enjektör vasıtasıyla direkt kıl köklerine verilmesine dayanır. Hücresel metabolizma uyarılır ve dokuları canlandırmak için uygun zemin hazırlanır.
Mezoterapi dökülmeyi iyileştirmek ve kontrol altına almak için ek bir yöntemdir. Saç gelişimi için gerekli olan eksiklerin giderilmesiyle daha dolgun, hacimli ve parlak saçlara sahip olunur. Yan etki riski oldukça az ve ihmal edilebilir olup, etki çok kısa sürede elde edilir.
 
Saç Mezoterapisi Hangi Durumlarda Uygulanır?
  • Mevsimsel saç dökülmelerinde,
  • Metabolik kaynaklı saç dökülmelerinde,
  • Saçkıranlarda,
  • Genetik olarak erkek tipi saç dökülmesinde,
  • Stres kaynaklı saç dökülmelerinde
  • Gebelik ardından yaşanan ani saç dökülmeleri için de oldukça etkilidir.
  • Alopecia Areata,
  • Diğer tüm nedenlere bağlı olarak görülen saç dökülmelerinde uygulanmaktadır
 
Saç Mezoterapisiden Kimler Faydalanır?
Mevsimsel, strese bağlı, gebelik sonrası ya da metabolik nedenlerle saçlarında aşırı dökülme yaşayanlar, kırılma, cansız ve mat görüntüden şikayeti olanlar saçlı deri mezoterapisinden yararlanabilirler. Saç mezoterapisinden sonra saç gelişimi ve sağlıklı saç telleri üretilmesi için gerekli olan eksikliklerin yerine konmasıyla daha dolgun, hacimli ve parlak saçlara sahip olunur.
 
Saç Mezoterapisi Kaç Seans Uygulanır?
Saç mezoterapisi ihtiyaca göre 4 – 10 seans uygulanabilir. Bu sayı saçlı derideki ve saç tellerindeki hasarın düzeyine ve dökülme hızına göre belirlenir. Seans aralıkları 7 – 10 gündür. 
 
Saç Mezoterapisi Ağrılı mıdır?
Saç mezoterapisi çok ince uçlu iğnelerle yapıldığından hissedilen acı kolaylıkla tolere edilebilir düzeydedir. 
 
İlk Etkiler Ne Zaman Görülmeye Başlar?
İlk olumlu gelişmeler 3. ya da 4. seanstan sonra görülmeye başlanır. Bazı hastalarda ayda bir devam tedavisi (idame) halinde tedaviye devam edilebilir. Ortalama etki süresi 3 – 4 yıldır. Düzenli periyodlarda ilerleyen zamanlarda tekrar edilmelidir.
 
Saç Mezoterapisi Kaç Seans Sürer?
Saç mezoterapisi, ilk 4 seans haftada 1, 2. aydan sonra yapılacak 4 seans ise 15 günde 1 olmak üzere toplam 8 seans düzenlenmekte olup, yaklaşık 6 aylık bir süre gerekmektedir.
 

 

Saç Mezoterapisi Nedir?