Selülit ve Tedavi Yöntemleri

Selülit ve Tedavi Yöntemleri

Selülit, derinin alt tabakasında bulunan yağ dokusundaki sıkışma sonucu kan dolaşımının durması veya engellenmesi nedeniyle derinin üst kısmında portakal kabuğuna benzer bir görünümün ve pütürlerin oluşmasına denir. Deriye dokunulduğunda cildin pürüzlü ve sertleşmiş olduğu görülür. Görsel olarak kişiyi rahatsız eder.
 
Ülkemizdeki kadınların neredeyse %80'inin sorunu olan selülit, kalça, bacaklar, karın, hatta kollar ve dizlerde bile oluşabilir. Selülitin oluşmasının sebebi olarak östrojen hormonu gösteriliyor. Östrojen hormonu da kadınlara özgü bir hormon olduğu için selüliti kadınlara özgü bir hastalık olarak nitelemek yanlış olmaz. Östrojen, vücutta yağ ve şekerin depolanmasını sağlayarak insülini artırır. Özellikle buluğ çağı, hamilelik ve doğum kontrol haplarının kullanıldığı dönemlerde, bu hormon en üst seviyeye ulaşır. Kadın vücudunda kalça, karın, alt ve üst bacak bölgeleri yağ depolamaya uygun bir yapıdadır. Selülit, deri altındaki yağ hücreleri gereğinden fazla yağ depoladıkları zaman oluşur. Şişen hücreler dışarı doğru çıkıntılar oluşturur ve sonuçta deri girintili çıkıntılı bir hal alır.
 
Selülit Nedenleri Nelerdir
Selülit'in en önemli nedeni kadınsal hormonlardır. Bunun yanında kalıtsal özellikler, yanlış beslenme, alkol ve sigara kullanımı, stres, hareketsizlik, eğik durmak, yüksek topuklu ayakkabılar giymek de selülit oluşumunu etkiler. Diğer nedenleri arasında ise kabızlık ve doğum kontrol haplarını sayılabilir.
 
Selülite Karşı En Etkili Yöntem; Mezoterapi
Selülit tedavi edilmesi gereken tıbbi bir problemdir. Tedavi yöntemi ise mezoterapidir. Mezoterapi "orta deri tedavisi" anlamına gelmektedir. Deri altına belirli açılardan iğneler batırıldıktan sonra sinir uçları harekete geçer ve damar açıcı bir reaksiyon meydana gelir. Bu yöntem sayesinde eskiden ağız yoluyla alınan ilaçlar doğrudan hastalıklı bölgeye enjekte edilmeye başlanmış. Bu nedenle küçük dozlarda ilaçlarla bile daha etkin bir tedavi sağlanabiliyor. 
 
Nasıl Uygulanıyor?
4 milimetrelik özel steril iğnelerle, etkin ilaçlar cildin derm tabakasına birer santim arayla batırılır. Bu ilaçlar, kılcal damar dolaşım yoluyla selülitli bölgeye direkt etki ederler. Böylece dokulardaki ödemi çözer, bozulmuş olan lenf ve kan dolaşımını düzeltirler. Bozulmuş olan yağ hücreleri ile dolaşım arasındaki ilişki tekrar kurulur ve yağ hücrelerine depolanmış yağ yeniden çalışmaya başlar, şeker ve yağ asitlerine ayrılarak kullanılabilir hale gelir. Mezoterapi süresince kişinin yapacağı düşük kalorili bir rejimle ile bu yağlar vücut tarafından enerji olarak tüketilir. Mezoterapi olmadan yapılacak bir diyet aslında normal kısımlarda yağ kaybına neden olup yerel fazlalıkları daha belirgin bir hale sokar. Mezoterapide, kişi, bölgesel olarak selülit yağlarını kaybettiğinden kısa sürede olması gereken şekle kavuşur.   
 
Tedavi Süresi 
Tedavi süresi 10 – 15 gün arasında 6-8 seans yapılması gerekmektedir. Seanslar ilerledikçe o bölgedeki fazla santimler hızla azalacak, sarkma olmadan kişi normalde sahip olması gereken vücut ölçülerine kavuşacaktır.
 
Mezoterapiden Sonra Selülitler Yeniden Oluşabilir mi?
Kişi beslenmesine dikkat etmezse, tedaviden sonra eski yeme alışkanlıklarına dönerse, egzersiz yapmayı ihmal ederse selülitler yeniden oluşur, ancak bunlar yüzeysel yağ olarak vücuda eşit olarak dağılır.
 
 
 
Selülit ve Tedavi Yöntemleri