Selülit ve Yağ Yakıcı Mezoterapi

Selülit ve Yağ Yakıcı Mezoterapi

Selülit ve Yağ Yakıcı Mezoterapi

Selülit, tıbbı adıyla hidrolipodistrofi, cilt altı yağ dokusunun çeşitli nedenlerle büyüyüp genişleyerek bağ dokuya bası yapması sonucu bölgede ki dolaşımı bozarak lokal ödem ve fibrozise neden olan, tıbbı evrelemesine bağlı olarak ağrılı yada ağrısız portakal kabuğu görünüm yaratan bir bağ doku hastalığıdır.

 

Selülit nedenleri nelerdir?

Genetik faktörler, hormon bozuklukları, dolaşım bozuklukları, bağ doku zayıflığı, yanlış beslenme (aşırı yağlı, yüksek karbonhidrat değerli yiyecekler, aşırı şekerli ve kafeinli içecekler ile alkol tüketimi ), hareketsizlik, ergenlik dönemindeki hızlı yağ doku depolanması ve gebelik başlıca nedenler arasındadır. Daha çok kadınlarda görülen bir rahatsızlık olması araştırmacıların östrojen hormonla selülit arasında ilişki kurmalarına neden olmuştur.

Selülitin gelişmesi için kişinin ideal kilosunun üzerinde aşırı kilolu olması gerekmez. Zayıf kişilerlede yukarda geçen sebeplerden herhangi biri nedeniyle selülit görülebilmektedir.

 

Selülit mezoterapisinde hangi ilaçlar kullanılır?

Selülit mezoterapisinde çok çeşitli ilaçlar farklı etki mekanizmalarından faydalanmak amacıyla, tek başlarına yada çeşitli kombinasyonlar halinde kullanılabilirler. Bu amaçla hyalüronidaz, kollojenaz, fosfotidilkolin, L-karnitin, organik silika, esberiven rutin, mezostabil gibi ampüllerden çeşitli konsantrasyonlarda solüsyonlar hazırlanarak uygun mezoterapi iğneleriyle selülitli bölge taranır. 

 

Selülit mezoterapisi ağrılı mıdır?

Bu işlemdeki ağrı kesinlikte kişilerin tolere edebileceği düzeydedir. Ancak uygulamanın hem hasta hemde hekim için konforlu geçmesi amacıyla hazırlanan mezokokteylerin içine belli oranlarda lokal anestezik ilaç eklenebilir. Öncesinde alan steril solüsyonlarla silinir işaretlenir ve cilt işleme hazır hale getirilir. Uygulama yapılacak alanın genişliğine göre değişmekle beraber ortalama 15-30 dakika sürer.

 

Yan etkileri var mıdır?

Enjeksiyon ile uygulanan bir işlem olduğundan nadiren de olsa hafif kanama, morarma, kızarıklık ve şişlikler oluşabilir. Bunların tamamı tedavi gerektirmeden iyileşme sağlar. Mezoterapide kullanılan ürünler yüksek teknolojiyle üretilmiş alerjen içermeyen ilaçlar olduğundan yan etki profili son derece düşüktür.

 

Kaç seans uygulanır?

Selülitin hangi evrede olduğu ve kapladığı alan genişliği seans sayısının kişiden kişiye farklılık göstermesine neden olur. Minimum 10 maksimum 20-25 seansa kadar değişebilen tedavi protokolleri uygulamak mümkündür. Bölgesel zayıflamada yağ kırıcı ilaçlar, selülit tedavisinde de kan dolaşımını hızlandıran ilaçlar uygulanmaktadır. Mezoterapi bölgesel zayıflama amacıyla haftada 1-2 seans olarak uygulanmaktadır. Alınan cevaba göre aylık idame seansları yapılmaktadır.
 

Selülit ve Yağ Yakıcı Mezoterapi