Selülit ve Yağ Yakıcı Mezoterapi Hakkında Bilgi

Selülit ve Yağ Yakıcı Mezoterapi Hakkında Bilgi

Selülit ve Yağ Yakıcı Mezoterapi
Latinceden dilimize çevrildiğinde “orta deri tedavisi” anlamına gelen Mezoterapi uzun süren diyetlere ya da cerrahi yöntemlere başvurmak istemeyenlerin en çok tercih ettiği bölgesel zayıflama ve selülit tedavisi yöntemidir.

Selülite etkisi nasıl oluyor?
Bölgesel kan akımını ve lenf akımını arttırır.
Enjekte edilen ilaç kokteyli sayesinde, orta derinin üzerine hapsolmuş ve vücut tarafından kullanılamayan yağ hücreleri, serbestleşip dolaşıma katılır.
Portakal kabuğu görüntüsünden sorumlu olan fibröz sert bağların kopmasına neden olur. Lenfatik drenajı arttırır.

Selülit nedenleri nelerdir?
Genetik faktörler, hormon bozuklukları, dolaşım bozuklukları, bağ doku zayıflığı, yanlış beslenme (aşırı yağlı, yüksek karbonhidrat değerli yiyecekler, aşırı şekerli ve kafeinli içecekler ile alkol tüketimi ), hareketsizlik, ergenlik dönemindeki hızlı yağ doku depolanması ve gebelik başlıca nedenler arasındadır. Daha çok kadınlarda görülen bir rahatsızlık olması araştırmacıların östrojen hormonla selülit arasında ilişki kurmalarına neden olmuştur.
Selülitin gelişmesi için kişinin ideal kilosunun üzerinde aşırı kilolu olması gerekmez. Zayıf kişilerlede yukarda geçen sebeplerden herhangi biri nedeniyle selülit görülebilmektedir.

Selülitin olduğu her bölgeye uygulanabiliyor mu?
Bel, basen, kalça, üst – iç bacak, diz, karın, omuz ve kol gibi yağ dokusunun aşırı toplandığı tüm bölgelerde uygulanabilir.

Mezoterapi nasıl uygulanıyor?
Teknik olarak cildin orta tabakasına, 1- 2 cm. aralıklarla ve 4- 6 mm’ lik özel iğnelerle yağ yakıcı, su atıcı ve bağ dokusunu kuvvetlendirici bitkisel ilaç karışımı enjekte edilir.

Seanslar uzun mu sürüyor?
Bir seans 10-15 dakika sürüyor. Seans araları genellikle 3-7 gün civarındadır.

Kaç seans uygulanıyor?
Seans sayısı hastanın yağlanma şekli ve selülit tipine göre farklılık gösterse de ortalama 6-12 seans uygulanan Mezoterapi tedavisiyle 1 aylık sürede yaklaşık 1-2 beden incelme hedeflenir. Eğer hasta diyet ile bunu korursa sonuçlar kalıcıdır. Mezoterapi, karın, bel, kol ve bacaktaki bölgesel yağlanmaların giderilmesinde liposuction’a alternatif bir tedavidir. Diyetinize dikkat eder ve egzersiz yaparsanız, tekrarlama ihtimalini azaltırsınız

Selülit ve Yağ Yakıcı Mezoterapi Hakkında Bilgi