Selülit ve Yağ Yakıcı Mezoterapi Nedir? Nasıl Yapılır?

Selülit ve Yağ Yakıcı Mezoterapi Nedir? Nasıl Yapılır?

SELÜLİT NEDİR?
Selülit, cilt yüzeyinde çukurlu – tümsekli portakal kabuğu benzeri bir görünüme neden olan ve genellikle kalça, uyluk ve karın bölgesini etkileyen lokalize bir estetik cilt problemidir. Selülit, özellikle kadınlar arasında çok yaygındır. Selülitte cildin epidermis ve dermis adı verilen üst katmanlarının altında aşırı miktarda yağ hücresi depolanır. Küçük bağ dokusu bantları bu yağ hücreleri arasında dikey olarak uzanır ve cildin üst katmanlarını vücudun daha derin dokularına bağlar.
Bantlar, normal büyüklükteki yağ hücrelerinin yeterli miktarda boş alana sahip olduğu odalar veya mini cepler oluşturur. Fakat yağ hücrelerinde genişleme olduğu zaman bantlar yağ dokusunu bir file gibi sıkıştırarak girintili-çıkıntılı selülit oluşumuna neden olur

Selülit neden olur? 
Selülitin kesin nedeni bilinmemektedir, ancak deri altındaki bağ dokusu ile yağ tabakası arasındaki etkileşimin bir sonucu olduğu anlaşılmıştır. Selülitin olası nedenleri arasında hormonal değişiklikler, genetik faktörler, kilo alımı veya kilo kaybı, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam tarzı veya sigara kullanımı bulunur. Bunların dışında dar kıyafetlerin ve çok fazla oturmanın da selülite neden olabildiğine yönelik kanıtlar vardır.
Fakat birçok sağlıklı kadında, sağlıklı bir diyet ve egzersiz programına rağmen selülit gelişebilir. Vücuttaki yağın dağılım şekli de selülite yatkınlık oluşturabilir. Pek çok farklı faktör selülite neden olabileceğinden, hemen hemen tüm kadınlar hayatlarının bir döneminde vücutlarının herhangi bir kısmında selülit problemi yaşayabilir.

Mezoterapi ile Selülit Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Mezoterapi uygulaması; vitamin, mineral, aminoasit, enzim ve homeopatik ilaçların karışımlar halinde, mikroenjeksiyon tekniği ile cildin orta tabakasına enjekte edilmesine verilen isimdir. Mezoterapi Latince mezo (orta) ve terapi (tedavi) kelimelerinden meydana gelmiş olup orta deri tedavisi anlamındadır. Yöntemin temeli, iğnelerin seri şeklinde çarpma etkileri ile bağışıklık sistemini harekete geçirmek ve kılcal damar ve kanlanmanın artışı ile doğrudan hedef organı etkilemektir.

Mezoterapi ile Selülit Tedavisi Kimler Açısından Uygun Değildir?
Mezoterapi ile selülit tedavisi hamilelere, hamilelik sonrası emzirenlere, vücudunda farklı sebeplere bağlı olarak enfeksiyon problemi olanlara, uygulama bölgesinde uçuk durumda, mezoterapi tedavisine olumsuz reaksiyon gösterecek çeşitli ilaçların kullanımında, insülin bağımlılığına bağlı şeker hastalarında, kanser hastalarında, kan pıhtılaşma bozukluğu sorunu yaşayan kişilerde, çoklu ilaç tedavisine gereksinim duyan kalp hastalarında uygulanmaması gereken bir yöntemdir.

Mezoterapi Uygulaması Kaç Seans Sürer?
Mezoterapi uygulamasının sonuçlarının etkili olması için ortalama olarak 4 ile 8 seans aralığında bir tedavi sürecine ihtiyaç duyulmaktadır. Mezoterapi ile selülit tedavisinde tedavi tamamlandıktan sonra ortalama olarak 3 ile 5 ay sonra tekrar birkaç seanslık uygulamanın yapılması tedavinin kalıcılığını ve etkisini arttıracak bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mezoterapi ile Selülit Tedavisinin Etkileri Ne Sürede Görülür?
Mezoterapi ile selülit tedavisinin gözle görülür ve hissedilir sonuçları tedavi başladıktan sonra ortalama olarak 3 ile 4. Haftadan itibaren kendisini göstermektedir.

Mezoterapi ile Selülit Tedavisinin Yan Etkileri Var mıdır?
Mezoterapi ile selülit tedavisinin hastalar üzerinde kayda değer yan etkileri bulunmamakla beraber mezoterapi uygulaması sonrasında uygulama bölgesinde hafif dereceli şişliklerin, morlukların ya da ödem görülmesi normal karşılanan bir durumdur. Ortaya çıkan bu etkiler tedaviden bir süre sonra kendiliğinden kaybolacaktır. Genel olarak ifade etmek gerekirse mezoterapi ile selülit tedavisi herhangi bir yan etkiye sahip olmayan, sonuçları oldukça etkili ve yüz güldürücü bir tedavi olarak gerek dünyada gerekse ülkemizde başarılı ve güvenli bir şekilde kullanılan bir tedavi yöntemidir.

 

Selülit ve Yağ Yakıcı Mezoterapi Nedir? Nasıl Yapılır?