Somon DNA Tedavisi

Somon DNA Tedavisi

Somon DNA Tedavisi Nedir?
 
Günümüzde oldukça popüler olan Somon DNA tedavisi, saf hyalüronik asit ve somon balığı spermlerinden elde edilen DNA moleküllerinin, ciltte hücre yenileme amacıyla kullanıldığı cilt gençleştirme yöntemlerindendir. Yaygın olarak gençlik aşısı adıyla da bilinmektedir. Hızlı canlandırma ve gençleştirme etkisiyle yaygın olarak talep edilmektedir.
 
Somon DNA’nın Cilde Faydaları Nelerdir?
 
Somon DNA tedavisi cilde sağladığı en önemli üç yararı bulunmaktadır. Bunların en yararlısından bir tanesi cildi ekstra nemlendirme özelliğidir. Somon DNA’nın içerisinde yoğun miktarda hyalüronik asit bulundurur. Hyalüronik asit de cildin nemlendirilmesinde son derece yardımcıdır. İkinci yararı cildi daha canlı ve daha parlak göstermesidir. Bunu da içindeki vitaminler, minareller, aminoasitler, proteinler, inorganik tuzlar gibi zenginleştirilmiş içeriğiyle sağlar. En önemli etkilerden bir tanesi de kolajen yapımın uyarılmasıdır. İçerisinde Somon balığının DNA’sı bulunmaktadır. Somon balığının DNA’sı insan DNA’sına en çok benzeyen DNA yapısını içermektedir. Bu nedenle insana enjekte edilen Somon DNA, kişinin DNA yapısına etki ederek kolajen yapımını çok kuvvetli bir şekilde uyarmakta ve genellikle 3-4 ay gibi bir süre içerisinde kişinin cildini daha sıkılaşarak daha dolgun hale geldiği görülmektedir.
 
Somon DNA Kimlere Uygulanmaz?
 
Somon dna gençlik aşısı genellikle herkese uygulanabilen bir cilt gençleştirme yöntemidir. Fakat tedbir alınması amacıyla;
Diyabet hastaları,
Damar tıkanıklığı ve felç geçmişi olan kişilerde,
Kan pıhtılaşma bozukluğu olan kişilerde,
Kalp hastalığı olan kişilerde,
Hamilelerde, uygulanması tavsiye edilmemektedir.
 
Somon DNA Ne Zaman Uygulanır?
 
Her mevsimde her cilt tipine uygulanabilir fakat; özellikle yaz öncesinde uygulanırsa güneş ışınlarına karşı cildin daha iyi korunmasını sağlar.
 
Etkisini Ne Zaman Gösterir?
 
Somon DNA tedavisi, etkisini 2 seanstan sonra gösterir.
Tedavi bittikten sonra aslında ciltteki iyileşme kolajen yapımın artışı aylar içerisinde devam etmektedir. Seanslar tamamlandıktan sonra 1 sene sonrasında bir seans ya da 6 ayda 1 seans gibi işlemi tekrarlamak etki süresini artırmada önemlidir.
 
Somon DNA Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
 
Somon DNA tedavisinden sonra hasta, günlük yaşamına devam edebilir. Yaygın görülen bir yan etkisi bulunmamaktadır. Hassas ciltlerde bazı durumlarda sadece hafif bir kızarıklık olabilir fakat bu durum geçicidir.
 
Somon DNA mezoterapi ne sıklıkta kaç seans uygulanmalıdır? 
 
Somon DNA mezoterapi 1-3 hafta aralıklarla 1-5 seans cildin ihtiyacına göre uygulanabilir.
 
Somon DNA  mezoterapiden sonra  normal hayata devam edilebilir mi? 
 
Somon DNA uygulamasından sonra iş ve sosyal hayata devam edilebilir. Ciltte sadece hafif bir kızarıklık olur. Yarım gün içinde geriler. Bazen ertesi gün ciltte iğneye bağlı küçük morluklar olabilir. Makyajla kapatılabilir.
 
Somon DNA mezoterapi başka cilt gençleştirme yöntemleriyle birlikte kullanılır mı?
 
Somon mezoterapi lazerler, radyofrekans gibi yöntemlerle birlikte veya dönüşümlü kullanılırsa çok daha etkili olur. Somon DNA mezoterapi botokstan önce uygulanırsa kırışıklıkların tamir edilmesini hızlandırır. Dolgu ile birlikte kullanılırsa dolguların sarkma ve kırışıklık etkinliğini artırır.
 
Somon DNA Tedavisi