Suadiye Lazer Epilasyon

Suadiye Lazer Epilasyon

Lazer epilasyon, ülkemizde en çok kullanılan epilasyon yöntemi haline gelmiştir. Lazer epilasyon birçok kadının tercihidir. Lazer ışığı, bildiğimiz ışıktan farklı olarak, ışığın tek dalga boyunda düz bir demet halinde yayılmasıdır. Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin lazer enerjisi kullanılarak kalıcı ve sağlıklı olarak yok edilmesidir. Lazer epilasyon selektif fototermolizis prensibi üzerine çalışır. Milisaniyelik atışlarla cilde uygulanan lazer ışını, kıla rengini veren melanin pigmenti tarafından emilir ve çevre dokuya zarar vermeden seçici olarak kıl kökünde yoğunlaşır.
Lazer epilasyonda renkli kıllar üzerinden özgün bir ışığın yoğun olarak gönderilmesi ile kıl kökünde yoğunlaşan ısı enerjisi sayesinde kıl kökünde tahrip meydana getirilir ve bu sayede kıl uzun süreli olarak yok edilir. Lazer epilasyon ile uygun kıllarda kalıcı bir sonuç elde edilebilmektedir.
Kimler Lazer Epilasyon Yaptırabilir?
Kıl oluşumunu tamamlamış, uygulamaya engel teşkil edecek herhangi bir sağlık problemi olmayan erkek, kadın herkes lazer epilasyon yaptırabilir. Hamilelik döneminde olanların yaptırmaması tercih edilir.
Lazer Epilasyon Vücuda Zarar Verir mi?
Hayır, zarar vermez. Çünkü yapılan işlem sırasında derinize, ter bezlerinize zarar vermeden sadece kıl köklerinizi hedef alır.
Lazer Epilasyon Yaz Aylarında Uygulanabilir mi?
Tedavi yaz aylarında da uygulanabilir. Fakat, uygulama yapılacak kişiler uzmanın önereceği güneşten korunma yöntemlerini dikkatle uygulamalıdır. Ayrıca bronz tene uygulama yapılmamalı, uygulama sonrasında ise güneşte uzun süre kalınmamalıdır.
Alexandrite lazer epilasyon nedir?
Alexandrite lazer 755 nm. dalga boyunda, lazer epilasyonda ve leke tedavisinde kullanılan bir lazerdir.
Alexandrite lazer ile lazer epilasyonun özellikleri nelerdir?
Alexandrite lazer renge duyarlıdır. Bu yüzden renkli tüylerin köklerini yakarak kalıcı kıl kaybı yapar. Alexandrite lazer renge çok duyarlı olduğundan koyu ten rengine sahip olanlar ve bronz teni olanlarda tedavi biraz daha uzayabilir.
Alexandrite lazer epilasyonun avantajları nelerdir?
Renge duyarlı bir lazer olduğundan tüyleri rahatça yok eder. Yapıldığı anda tüyleri buharlaştırdığı için ağda yapılmış gibi temiz bir görüntü oluşur.
Alexandrite lazer epilasyonda hangi tüylere etkilidir?
Alexandrite lazer epilasyon açık tenlilerde kalın veya ince yapılı, siyah, koyu tüyleri gidermekte etkilidir.  Çok koyu tenlilerde, sarı ve ince tüylerde etkili değildir.
Nd:YAG ile lazer epilasyon nedir?
Nd:YAG lazer 1064 nm. dalga boyunda, lazer epilasyonda, damar ve leke tedavisinde kullanılan bir lazerdir.
Nd:YAG lazer ile lazer epilasyonun özellikleri nelerdir?
Nd:YAG lazer renkli tüylerin köklerini yakarak kalıcı kıl kaybı yapar. Nd:YAG lazer renge çok duyarlı olmadığından koyu ten rengine sahip olanlar ve bronz teni olanlarda epilasyonda tercih edilir.Çünkü koyu cildi yakmaz.
Nd:YAG lazer epilasyonda hangi tüylere etkilidir?
Nd:YAG lazer epilasyon açık tenlilerde kalın veya ince yapılı, siyah tüyleri gidermekte etkilidir.
Suadiye Lazer Epilasyon