Terleme tedavisi mucizesi

Terleme tedavisi mucizesi

Aşırı terleme hem sosyal hayatta hem de iş hayatında pek çok soruna yol açabiliyor. Terleme sorunu yaşayanlar için mevsim fark etmese de yazın sıcakların etkisiyle sorun maalesef daha da büyüyor. Aşırı terlemenin kişinin hayatını olumsuz etkiler. Terleme vücutta kötü bir koku oluşmasına neden olur. Tüm bu sorunlar kişinin sosyal hayatını ve özel hayatını olumsuz etkiler. Sosyal hayattan uzaklaşır, karşı cinsle iletişimden kaçınır. Hatta mesleğini bile yapamaz hale gelebilir.
 
Terleme neden olur?
 
Terleme doğal bir olaydır. Herkes terler. Terleme vücut ısımızı normalde tutmak için gereklidir. Örneğin sıcak havalarda ya da stres ve utanma gibi psikolojik faktörlere bağlı, ateşli hastalıklarda vücut ısımız artar. Beynimiz bu artan vücut ısısını normale getirmek için bazı sinyaller göndererek ter bezlerinin çalışmasına yol açar. Bu durum vücut ısısında azalmaya neden olur ve böylece doğal denge sağlanır. 
 
Ne zaman aşırı terleme olarak tanımlanır?
 
Terleme bazı durumlarda normalden daha fazla olur ve kişinin hayatını olumsuz etkiler. Terleme kişinin kıyafetlerinde bozulmaya yol açar. Vücutta kötü bir koku oluşmasına neden olur. Tüm bu sorunlar kişinin sosyal hayatını ve özel hayatını etkiler. İşte bu durumda aşırı terlemeden bahsedebiliriz. Örneğin avuç içi terlemelerinde kişi eliyle herhangi bir şey tutamaz, kimseyle tokalaşamaz, sürekli elerini saklama ihtiyacı duyar. 
 
Aşırı terlemenin sebepleri nelerdir?
 
Terleme iki şekilde ortaya çıkar. Birincil (esansiyel) terleme; psikolojik faktörler, stres,  utanma, heyecan gibi duygusal değişikliklerde oluşan aşırı terleme durumu. Diğeri İkincil (sekonder) terleme; altta yatan bazı hastalıklar (tiroid hastalıkları, menopoz dönemi, yüksek tansiyon, nörolojik bazı hst..), ilaçlar, Alkol, kafein gibi maddelere bağlı ortaya çıkan aşırı terleme durumu. Biz burada herhangi bir hastalığa bağlı olmayan aşırı terleme rahatsızlığından bahsediyoruz.
 
Aşırı terleme bazı cilt hastalıklarına neden olur mu?
 
Aşırı terlemenin olduğu alanlarda mantar hastalıkları görülebilir. Mantar etkenleri nemli ortamları severler. Cildin bu bölgelerinde kötü kokulu mantar enfeksiyonlarına neden olabilirler. Bazı bakteriler terli ortamlarda daha fazla ürerler ve bu durumda bakteriyel enfeksiyon oluşuma neden olabilirler. Bu durumda bazen akıntılı ve kötü kokulu, hatta terin renklenmesine yol açan problemler oluşturabilirler. Aşırı terleme terin ciltte oluşturduğu tahrişe bağlı egzamalara da neden olmaktadır. Egzamalar ciltte kızarıklık ve bazen pullanma şeklinde ortaya çıkar, çok kaşıntılı olabilir, kişinin sosyal hayatını olumsuz etkileyebilir.
 
Aşırı terlemenin daha sık görüldüğü yaş aralığı var mıdır? 
 
Aşırı terleme en çok 18-25 yaş arasında görülmektedir. Yapılan çalışmalarda aşırı terleme toplumda %5 oranında görüldüğü saptanmıştır. Aşırı terleme sorunu artan yaşla birlikte azalabilir. Ancak ileri yaşlarda da aşırı terleme sorunu görülebilir. 
 
Aşırı terleme vücudun hangi bölgelerinde daha çok görülür?
 
Normal koşullarda cildimizde her yer terlemektedir. Ancak aşırı terleme olarak tabir edilen durumlarda özellikle en çok yüz, koltukaltı, avuç içi ve ayak tabanlarında görülür. Bu bölgeler ter bezlerinin en yoğun olduğu bölgelerdir. Beyinden gelen sinyallere daha duyarlıdırlar. 
 
Aşırı terleme nasıl tedavi edilir? 
 
Aşırı terleme olan bölgelere özellikle yüz, koltukaltı ve avuç içi bölgelerinde tek seans ilaç enjeksiyonu ile terleme tamamen kaybolur. Uygulamanın etkisi 6-8 ay kadar sürmektedir. İşlem 15 dakikada uygulanmaktadır, herhangi bir anestezi gerektirmez. Tedavinin yan etkisi yoktur. Uygulama yapıldıktan sonra 4-7 gün içinde terlemede yavaşlama olur. İşlemden on gün sonra terleme tamamen azalır. Hasta için oldukça konforlu bir işlemdir. 
Aşırı terleme tedavisinde cerrahi operasyonlar da uygulanmaktadır. Terleme bölgesindeki ter bezlerinin çıkarılması ya da terlemeye neden olan sinirlerin bloke edilmesi yoluyla terleme tedavi edilir. 
 

 

Terleme tedavisi mucizesi