Uygulamasının riskleri nelerdir?

Uygulamasının riskleri nelerdir?

KIRIŞIKLIK TEDAVİSİ 

Son yıllarda kozmetik alanına birçok yeni uygulama girmiş olmasına rağmen, kırışıklık tedavisi hala popülaritesini korumaya devam etmektedir. Etkileri ve sonuçları görüldükçe dünyadaki kullanımı giderek artmaktadır. Günümüz koşullarında kırışıklıkların giderilmesinde hala en etkili, en pratik ve en hızlı yöntemdir.

Kırışıklık Nedenleri

Çok fazla mimik kullanan kişilerde kırışıklıklar daha çabuk oluşur. Çok gülen kişilerin özellikle göz çevresinde daha erken yaşlarda kırışıklıklar görülür.
Beslenme bozuklukları, uyku düzensizliği ve makyaj, kırışıklıklara yol açabilmektedir.
Bilgisayar başında fazla vakit geçiren kişiler göz, alın ve ağız çevresinde kırışıklıklar meydana gelmektedir.
Güneş ışınlarından korunmayan cilt elastikiyetini kaybeder ve kırışıklıklar oluşur.
Kırışıklıklar oluştuktan sonra telafisi oldukça zordur, bu sebeple kırışıklık oluşmadan önce önlem almak gerekir.

 

Nasıl etki eder?

Dinamik çizgiler, yüz ifade çizgileridir; mimik hareketleri sırasında (kaş çatma, konuşma, gülme…) cilt altındaki küçük kasların kasılmalarıyla oluşur. Bu kasların kasılması zamanla cilde yerleşerek kalıcı çizgi ve kırışıklıkları oluşturur. 
Kırışıklık tedavisi, enjeksiyon yapılan bölgede sinirlerdeki geçişi bloke edip "kas kasılmasını engelleyerek" buradaki derinin gerginliğini sağlar
Bu çizgiler erken dönemde kırışıklık  tedavisiyle düzeltilebilir. Zamanla çizgiler derinleşir tek başına kırışıklık  tedavisi yeterli düzelmeyi sağlayamaz başka ek tedaviler uygulanır.(lazer, peeling, yüz dolgu maddesi enjeksiyonu…)

 

Uygulama şekli nasıldır?
Küçük iğnelerle deri içine enjeksiyonlar şeklinde yapılan bu uygulama, 10-15 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanmaktadır. Uygulama yapılan kişi için herhangi bir kısıtlama getirmemekte, kişi aynı anda sosyal hayatına geri dönebilmektedir. Etkisi birkaç gün içinde başlar, 10-15 günde tam olarak yerleşmiş olur. Üçüncü aydan itibaren azalmaya başlayan etki, 4-6. ayda tekrarlanan uygulama ile geri kazanılır. Tekrarlayan uygulamalardan sonra, yeniden tedavi  yapma ihtiyacı giderek daha uzun aralıklarla ortaya çıkmaktadır.

Yan etkileri nelerdir?

Tedaviyi  deneyimli bir uzman doktor tarafından uygulandığında oldukça güvenli bir tedavi yöntemidir. Nadiren enjeksiyon yapılan yerde ağrı, hafif morarma, baş ağrısı gibi geçici yan etkiler olabilir. Fakat uzman olmayan bir kişi tarafından yapıldığında ciddi komplikasyonlarla karşılaşılabilir.

 

Kimlere uygulanabilir?

18-65 yaş arası herkese uygulanabilir. Özellikle yüz ve boyundaki kırışıklıkların tedavisinde kullanılır. Gebe ve emzirenlerde ise uygulanması önerilmez.

 

Kırışıklık tedavisi erken yaşlarda mı geç yaşlarda mı başlamak daha doğrudur?

Bu tedaviye başlamak için özel bir yaş yoktur. Kişinin kas ve cilt yapısına göre çok erken yaşlarda uygulama ihtiyacı doğabileceği gibi çok daha ileri yaşlarda bu ihtiyaç olmayabilir. Çizgilerin yeni başladığı dönemde  çok iyi sonuçlar alınırken daha oturmuş çizgilerin tedavisinde tek başına yeterli olmamakta dolgu maddesi enjeksiyonu, lazer ve peeling tedavileri gerekmektedir.  Bu nedenle erken başlanan tedavilerle daha başarılı ve doğal sonuçlar sağlanır.

 

Uygulamasının riskleri nelerdir?

Bu konuda eğitim almış uzman kişiler tarafından uygulandığında işlemin riskleri yok denecek kadar azdır.
Uygulama bölgesinde hafif morarma ve kızarıklık, baş ağrısı, nadiren grip benzeri şikayetler olabilir. Tedavi sonrası uygulama yapılan bölge ovuşturulmamalı, baş dik tutulmalı, ağır egzersizden kaçınılmalıdır.

Uygulamasının riskleri nelerdir?