Yüz Dolgusu

Dermal dolgu enjeksiyonları hızlı bir şekilde en popüler kırışıklık önleyici tedavilerden biri haline gelmiştir. Bunlar üzerinde yumuşak doku eksiği olan bölgeleri doldurmak üzere kullanılan, sentetik olarak üretilmiş vücut yapı taşlarıdır.Hyaluronik asit içerikli dermal dolgu maddeleri yüz bölgesine hacim kazandırmada nem dengesini sağlamada etkin bir çözümdür.
 
Dolgu maddeleri genelde aşağıdaki alanlarda kullanılır:
Dudaklar; Yapısal olarak veya yaşlandıkça dudak hacmi doğal olarak kaybolur. Hacmini artırmak için kullanılır. Dudak şekli ve dudak hatları yeniden oluşturulabilir.
Yanaklar;  Hacim artırmak, hidrasyon sağlamak ve aynı zamanda kontur için kullanılır. 
Göz altı çukurlukları; göz altında ki çukurluklar sizi yorgun uykusuz gösterir. İnce göz altı dolgusu ile bunlar giderilebilir.
Nazolabial kıvrımlar; ağız ve burun kenarında ki çizgiler, derinleşmiş olan bu kıvrımları  yumuşatmak ve bu bölgede ki doğal kolajen yenilenmesini teşvik için kullanılır. Bu bölge aynı zamanda yanak dolgusunun kaldırma etkisi ile de düzeltilebilir.
Burun büyütme; kemerli bir burunu daha kemersiz hale getirmek için veya ince bir burunu genişletmek veya basık burunlardaki basıklığı düzeltmek amacıyla kullanılabilir.
Derin Hatlar; Botulinium toksin enjeksiyonu ile çizgi ve kırışıklıkların çoğunluğu yumuşatılsa da çok derin olanlar için dolgu enjeksiyonu faydalı olacaktır. Bazı bölgelerde,  dermal dolgu ile kırışıklık enjeksiyonu derin çizgileri uzun süreli açmak için gerekli olabilir. Gülümseme çizgileri, kaş çatma çizgileri, dudak çizgileri, kaz ayağı gibi birçok alanda dermal dolgu maddeleri kullanılabilir.
Çene; çeneyi daha çıkık hale getirmek veya tersine daha yumuşak bir çene hattı vermek için kullanılır.
 
 Güvenli oluşu, etkinliği ve hemen sonuç vermesi nedeniyle, dolgu maddeleri çok yaygın ve tatmin edici kozmetik tedavilerden biri haline gelmiştir.
 
Güvenli olan dermal dolgu maddeleri hyalüronik asit içerikli olanlardır. Bu madde jel benzeri olup normalde deri, kas ve tendonların yapısında doğal olarak bulunmaktadır. Çizgi ve kırışıklıkları doldurmak için yüz ve vücutta deri altına enjekte edilir. Dolguyu yüz ve vücutta farklı amaçlarla kullanıyoruz.
 
Yüz bölgesinde zamanla yer çekiminin etkisiyle ya da genetik olarak mevcut olan yumuşak doku çöküklerinin giderilmesinde, derin çizgilerin azaltılmasında ya da mezoterapi amaçlı olarak kullanıyoruz. Dudak, göz çevresi gibi bölgelerde ince çizgilerin giderilmesinde, burundan ağız köşeleri boyunca inen olukların doldurulmasında, gözaltı morluklarının ve çökmelerinin düzeltilmesinde, yanak bölgesinin dolgunlaştırılmasında ve elde yağ dokusunun kaybına bağlı yaşlılık belirtilerinin giderilmesinde kullanıyoruz. Hazır dolguların çok fazla tercih edilmesinin nedenleri arasında işlem süresinin kısalığı, aynı gün işe dönme imkanının bulunması ve yüzde hızla oluşturduğu tazelenme sayılabilir. İşlem sonrası kısa sürede geçen kızarıklık olabilir. Kullanılan malzemenin içeriğine göre etki süreleri değişir. Ancak göz önünde tutulması gereken nokta etki süresi değil ilgili bölgeye uyumlu bir dolgu maddesi olup olmadığıdır. Örneğin yanağa uygulanan bir dolgu gözaltı bölgesine uygulanamaz.
 

 

Yüz Dolgusu