Yüz Dolgusu Hakkında Detaylı Bilgi

Yüz Dolgusu Hakkında Detaylı Bilgi

Yüz Dolgusu
Cildimizde zamanla oluşan değişikliklerden en önemlisi cilt altındaki yağ dokunun azalması ve cilde nem ve gerginlik sağlayan maddelerin kaybıdır. Bu olayın sonucu ciltte hacim kaybı, kırışıklıklar, ciltte çökmeler, sarkmalar ve dudaklarda incelme ortaya çıkmaktadır. Estetik amaçla yapılan dolgu uygulamaları ciltteki ince ve derin kırışıklıkların giderilmesi, ciltteki hacim kaybının ve çukurların yok edilmesi amacıyla cilt altına uygulanan özel enjeksiyon tedavisidir.

Hangi Bölgelere Yapılabilir?
Estetik amaçla uygulanan dolgu maddeleri burun kenarlarındaki kırışıklıklara, ağız kenarlarındaki sarkmalara, elmacık kemiğinin bulunduğu bölgenin dolgunlaştırılmasında kullanılmaktadır. İnce dudakların ya da yaşla incelmiş dudakların kalınlaştırılmasında dudak içine uygulanmaktadır. Mimikle ortaya çıkan kaş arası ve alın çizgilerinin giderilmesinde kullanılabilir. Gözaltı çukurlarının iyileştirilmesinde dolgu uygulamaları yapılabilir. El sırtına yapılan dolgu uygulamaları, zamanla hacmini kaybetmiş ve yaşlı görünen ellerin daha genç görünmesine neden olur.

Uygulama Nasıl Yapılır?
Estetik amaçla yapılan dolgu uygulamaları kısa süren ve ağrılı olmayan bir işlemdir. İşlem öncesi uygulama yapılacak alana anestezik kremler sürülür. Kişinin yüz ve cilt yapısı incelenir ve hangi bölgelere hangi dolgu malzemelerinin kullanılacağı saptanır. İşlem öncesi fotoğraflama yapılır. İşlem için özel ince iğne uçları kullanılmaktadır. Enjeksiyon işlemi bittikten sonra morluk olmaması için özel kremler uygulanır. Uygulama cildin durumuna ve kullanılan dolgu maddesine göre 6 ay ila 1 yıl sonra tekrarlanabilir.

Dolguda Hangi Maddeler Kullanılır?
Estetik amaçla hyaluronik asit dolgular kullanılmaktadır. Bu madde cilt altında bulunan bir destek maddedir ve yaşla birlikte ciltteki miktarı azalmaktadır. Dolgu maddesi olarak kullanılan hyalüronik asit dolgular, laboratuvar ortamında hazırlanan ve cilt ile uyumlu bir maddedir.

Etki süresi Ne Kadardır?
Dolgu maddelerin etki süresi uygulama yapılan alana ve uygulanan dolgu maddesine göre değişmektedir. Kişinin cilt yapısı da önemli bir faktördür. Dudaklara uygulanan dolgu maddelerinin kalıcılığı 6-8 ay arasında değişmektedir. Eğer uygulama dudak kenarlarına, dudakları belirginleştirmek için yapılıyorsa etki 12-18 aya kadar uzayabilir. Yanak hacimlendirilmesi veya ağız kenarlarına yapılan dolgu uygulamalarında kalıcılık ise 8-12 arasında değişmektedir.

Yüz Dolgusu Hakkında Detaylı Bilgi