Yüz Dolgusu Nedir ?

Yüz Dolgusu Nedir ?

Yüz Dolgusu nedir?

Yaşlanma ile birlikte cilt altı yağ tabakası ve cildin hyalüronik asit, elastik ve kollajen lifler gibi bazı yapısal elemanlarında azalmalar, bunun sonucunda da kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Dolgular, işte bu kırışıklık, sarkma, izleri gidermek, bazen de dokuya şekil veya hacim vermek için cilt altına enjekte edilen geçici, yarı kalıcı veya kalıcı maddelerdir.

 

Yüz Dolguları nasıl etkili olur?

Cilt altına enjekte edilen dolgu maddeleri, kırışıkların altını doldurarak kırışıklığı düzeltir, yüze hacim vererek sarkmaları giderir, hacmi az olan yerlerde dolgunluk yaratarak şekil verir. Bazı dolgu maddeleri geçici olmalarına rağmen, cilt altında bulundukları süre boyunca ciltte yeni kollajen yapımını uyarırlar. Böylece ciltte yenilenme meydana geldiği için dolgu maddesi eridikten sonra bile uygulanan bölge ilk haline göre çok daha iyi gözükmektedir. 

 

Yüz dolgusu nasıl yapılır?

Dolgu maddeleri, kırışıklık hattına, şekil verilmek istenen ve doktorunuz tarafından uygun görülen bölgeye, ince bir iğne veya ucu künt kanüller yardımıyla küçük miktarlarda enjekte edilir. Dolgu enjeksiyonu yaklaşık 20- 30 dakika sürmektedir. Sonucu hemen fark edilir.

 

Yüz Dolgusu Hangi Alanlarda Uygulanır?

•    Kaş arası,
•    Nazolabial bölge,
•    Dudak üstündeki dikey çizgiler en sık uygulama alanlarıdır.
•    Boyunda ve el sırtında da düşük molekül ağırlıklı dolgulardan faydalanılmaktadır.
•     Kemerli olan burunların düzeltilmesi ya da burun ucunu kaldırmak için de dolgu uygulamalarından faydalanılmaktadır.

 

Yüz Dolgu Uygulamaları Sonucunun Etkisi

İşlem yapıldığı an itibariyle kendini belli eder fakat zamanla su tutma kapasitesi arttıkça etkisi daha da artar. Kullanılan dolgunun molekül ağırlığına bağlı olarak etki süreleri 6-18 ay arasında değişmektedir.

 

Yüz Dolgu Uygulaması Ne Kadar Sürer ?

Dolgu uygulaması 15 ila 30 dakika arası sürer. Uygulamadan hemen sonra günlük hayatınıza devam edebilirsiniz. Uygulama bölgesinde ağrı oluşmaz; fakat hafif şişlik veya kızarıklık oluşabilir. Bu etkiler 1 – 2 günde geçecektir.

 

Hangi bölgeler dolgu enjeksiyonu ile tedavi edilebilir? 

Yüz sarkması Alın çizgileri Kaş arasındaki çizgiler Ağız etrafındaki kırışıklıklar Nasolabial çizgiler (Burun kanatlarından dudak köşelerine inen kırışıklık) Ağız kenarından çeneye doğru uzanan kırışıklıklar Kaşa şekil vermek Elmacık kemiklerini belirginleştirmek Dudak şeklinin vurgulanması ve hacminin arttırılması, asimetrik dudakların düzeltilmesi başlıca kullanım alanlarıdır. Sivilce izlerini ve yara izlerini gidermek Burun kaldırmak

 

Yüz dolgusu sonrası nelere dikkat etmeliyim? 

Yüz dolgusundan sonra iki gün ağır spor yapılmaz. Sırt üstü yatmak faydalıdır. Aşırı sıcak banyo yapılmamalıdır. Yüze hafif masajlar yapılabilir. İşlemden sonra buz uygulanmak faydalıdır.

 

Yüz Dolgusu Nedir ?