YÜZ MEZOTERAPİSİ

YÜZ MEZOTERAPİSİ

Cilt güzelliği çok önemlidir. Özelliklede parlak, ışıltılı ve genç görünümlü bir cilde sahip olmak için her türlü yöntemleri deneriz. En önemli giysimiz cildimizin, daha genç ve güzel görünmesi için mezoterapi işleminin bilgisini sunacağız size.
 
Yüz mezoterapisi cilde tazelik ve parlaklık verir. Cildin kollajen ve elastin sentezi aktive olur, gerilir ve toparlar. Uygulanan bu ilaçlar sayesinde parlaklık ve canlılık sağlanır. Cilt üstünde sürülen kozmetikler cilt bariyerini geçerek derin tabakalara nüfuz edemez, tam tersine mezoterapi yönteminde ise ilaçlar istenilen hedef dokuya ulaşır. Cildin kalitesini artırma, sıkılaştırma, ince kırışıklıkları ortadan kaldırma gibi durumlarda yüz mezoterapisi son derece başarılı sonuçlar veriyor. Cilt altı dokuları, özellikle de yağ dokusu, yerçekiminin de etkisiyle zamanla yüze yorgun ve yaşlı bir görünüm veriyor. Bu yöntem, ciltte yeniden canlanmayı sağlıyor. Boyun bölgesine uygulandığında, bu bölgedeki fazlalıkların ortadan kalkmasını sağlıyor.
 
YÜZ, BOYUN VE EL MEZOTERAPİSİ
Yaş, güneş ışınları, stres ve çevresel faktörlerin etkisi ile ciltte destek dokularını azalmasına bağlı olarak kırışıklık ve sarkmalar ortaya çıkabilir. Ayrıca mimiklere bağlı olarak da kırışıklık ortaya çıkabilir. Bunların  giderilmesi amacıyla yüz, boyun dekolte bölgesine ve ellere mezoterapi uygulaması yapılmaktadır. Ayrıca güneş, çevresel etkenler, cilt altı dolaşım bozulması, cildin vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanmaması sonucunda da  cilt mat ve cansız görünüm alabilir. Ciltte lekelenmeler, sarkmalar ve solgun bir görünüm ortaya çıkabilir. Cildin vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanması, bozulmuş kan dolaşımın düzeltilmesi, azalan destek dokuların yerine konması amacıyla yüz mezoterapisi yapılır.
Yüz mezoterapisi hastanın cilt yapısına göre değişmekle birlikte 1-4 hafta aralıklarla 4-8 seans yapılır. Daha sonra 1- 3 ayda bir seans uygulama yapılarak elde edilen düzelmenin devam ettirilmesi sağlanır.
 
Cildin doktor tarafından ayrıntılı muayenesi yapılır. Kişiye ve cildin ihtiyaçlarına uygun ilaç karışımları hazırlanır. Uygulama bölgesi dezenfekte edilir, hazırlanan ilaç karışımı ince iğneler ile 1 cm aralıklarla cilt içine verilir. Uygulama öncesinde lokal anestezik krem sürüldüğünde ağrılı bir işlem değildir. 
 
MEZOTERAPİ UYGULAMA SONUÇLARI NASILDIR?
Yüz mezoterapisi uygulaması sonuçları hemen fark edilir. Cildin ihtiyaçlarının yerine konması, destek dokularının tamamlanması, dolaşımın düzelmesi sonucunda cilt daha canlı, parlak ve gergin bir görünüm alır. Cildin sağlıklı görünümü ciltteki yaşlılık izlerini oluşmasını önleyecek niteliktedir. Uygulama sonrası  uygulama bölgesinde küçük morluklar görülebilir, bunlar tedavi gerektirmeden birkaç günde kendiliğinden iyileşir. Uygulama sonrası havuz-denize girilmemelidir (1-4 gün). Uygulama sonrası güneşten korunmalı ve solaryuma girilmemelidir (1 hafta). Cilde uygun güneş koruyucular kullanılmalıdır. Uygulama sonrası fondöten, pudra gibi kapatıcılar kullanılmamalıdır.
 

 

YÜZ MEZOTERAPİSİ